25 / 04 / 2024

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü. 

Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Adil Karaismailoğlu'nu makamında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin ile ziyaret ettiğini dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ersoy, "Ziyarette, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin sonuna gelinen yapım çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk" dedi. 

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi nde sona gelindi!

Büyük Çamlıca Camii'nin yapımıyla beraber Çamlıca tepesindek bulunan onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması için gerçekleşetirilen proje çalışmalarına Mart 2016'da başlandı. 

İstanbul'un sembolü olacağı açıklanan yeni kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunacak. Ayrıca kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terasına da yer verilecek. 32 bin metrekare inşaat alanına sahip kulenin yapımında 30 bin metreküp beton ve 3 bin ton yapı çeliği kullanıldı.

Çamlıca Kulesi'nin açılışı gecikti mi?


Geri Dön