28 / 03 / 2024

Afyon Kültür ve Sanat Evi'nde sona gelindi!

Afyon Kültür ve Sanat Evi'nde sona gelindi!

Afyonkarahisar Belediyesi, yöresel ve kültürel değerlerin yaşatılacağı Afyon Kültür ve Sanat Evi'nde sona gelindi. Tarihi evin Mayıs ayı sonunda hizmete açılması planlanıyor.




Kültür ve Sanat Evi yapılmak üzere Belediye Şehir Çarşısının arkasında bulunan tarihi binada başlattığı restorasyon çalışmasını tamamlayan Afyonkarahisar Belediyesi, yöresel ve kültürel değerlerin yaşatılacağı tarihi yapıyı Mayıs ayı sonunda hizmete açacak.           


Afyonkarahisar Belediyesi, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden günümüze kadar ulaşan; ancak zamanla yıpranmış olan yapıları restore ederek tarihi mirasa sahip çıkıyor. Bu doğrultuda, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında geçen dönem başlayan restorasyon ve rölöve çalışmaları bu dönem de devam ediyor.               


Tarihi Bedesten Çarşısının restorasyonu ve hemen yanındaki Ot Pazarı Camii'nin etrafının yeniden düzenlemesiyle bu bölgeye canlılık kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, Kültür ve Sanat Evi yapılmak üzere, yine bu bölgedeki Belediye Şehir Çarşısının arkasında bulunan tarihi binada başlattığı restorasyon çalışmasını da tamamladı.


TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK


İç düzenleme ve tefrişat çalışmalarına başlanan Kültür ve Sanat Evini, Mayıs ayı sonunda hizmete sunmayı planlayan Afyonkarahisar Belediyesi, bin 54 metrekare alana sahip tarihi binada, ilimizin yöresel ve kültürel miraslarını sergileyip tanıtacak. 150 yıl önce yapıldığı tahmin edilen tescilli bina bu projeyle yeniden tarihe kazandırılacak.


Yunan Komutanı Nikolaos Trikupis odası, gelin odası, keçe ve lokum yapım odaları ile eski mutfak canlandırma odaları ve günlük yaşama dair mekanların oluşturulacağı Kültür ve Sanat Evinde, kültürel değerlerimize ait objeler silikon heykellerle canlandırılacak. Kültür ve Sanat Evi bölgenin turizm potansiyelini de büyük katkı sağlayacak.            


Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geçen dönem yapılan sokak sağlıklaştırma projeleri ile birçok konak restore edilerek turizme kazandırılmış, ayrıca 'eski Afyon' olarak bilenen yukarı mahallelerdeki pek çok tarihi çeşme yenilenmişti.


Bugün birçok sanatsal ve kültürel faaliyetin yapıldığı, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden canlandırıldığı tarihi Taş Medrese de yine Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore edilerek halkın hizmetine sunulmuştu. Bunun yanı sıra Ulu Camii'nin etrafı yeniden düzenlenerek tarihi camiinin çehresi ve çevresi güzelleştirilmişti.




Afyon Belediyesi



Geri Dön