24 / 04 / 2024

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.



Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, İstanbul’da Çamlıca Tepesi’nin eteklerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe mahallesinde yer alan iş yerlerini vurdu. Belediye Kirazlıtepe'de yer alan iş yerlerinin ‘bölgede yıkım başladı’ gerekçesiyle çalışma ruhsatlarını iptal etti. Duruma tepki gösteren bölge sakinleri çöp konteynerlerinin bile kaldırılmaya başlandığını iddia etti.

Yaşanmaz halde

Duruma tepki gösteren bölge sakinleri “ Üsküdar Belediyesi zabıta memurları aracılığı ile gönderdiği bu tebliğ tamamıyla mülk sahiplerini kiracısız bırakmaya yönelik. Bu yazıyla mülk sahiplerinin gelir kaynağını keserek tek taraflı muvafakatnameye imza atmalarını sağlamaya çalışılmaktadır. Bu girişim bununla da bitmiyor. Orada yaşayan halkın yaşam alanlarını da daraltarak yaşanmaz hale getirmeye çalışıyorlar. Dönüşüm alanındaki, çöp atma noktalarındaki çöp konteynerlerini de topladılar” diye konuştu.


Geri Dön