26 / 04 / 2024

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 



Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar vermemesi için yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bağcılar Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik uyarınca, binalar için yıkımdan önce asbest raporu ve asbest sökümü zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. 

Bağcılar Belediyesi nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

Bağcılar Belediyesinin de 2017'de başlattığı uygulamayla asbest raporu konusunda denetimlerini artırdığının belirtildiği açıklamada, kentsel dönüşüm olsun veya olmasın yıkımına karar verilen binalar için "Asbest yoktur" raporu istendiği kaydedildi.

Açıklamada, müteahhit veya yapı sahibi rapor çıkarmaz, sökümü kendi yapar ve parçaları etrafa atarsa para cezası verileceği belirtildi. 

2017'den itibaren 531 binada asbest kontrolü yapıldığının belirtildiği açıklamada, yapılardan 119'unda asbestli malzeme bulunduğu, tehlikeli görülen binalardan uzmanlarca 74 ton 435 kilogram asbest içeren malzemenin sökümünün gerçekleştirildiği aktarıldı. 

"Her şeyden önce sağlık gelir" 

Açıklamada görüşlerini aktaran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, asbest raporu konusunda titiz bir şekilde çalıştıklarını söyledi. 

Binalarda asbest olup olmadığını belirlenmeden yıkım çalışması başlatmadıklarını söyleyen Çağırıcı, "Yıkım ruhsatı vermeden önce ilçemiz içinde tüm binalarla ilgili 'asbest yoktur' raporunu istiyoruz. Bizim için her şeyden önce sağlık gelir. O yüzden yıkımdan önce tehlikenin önüne geçmek için uğraşıyoruz." ifadelerine yer verdi. 
 

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!


Geri Dön