19 / 04 / 2024

Çamlıca Tepesi'ne turistik tesis mi yapılacak?

Çamlıca Tepesi'ne turistik tesis mi yapılacak?

Sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Çamlıca'da inşaatı devam eden cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıklama yaptı.



Sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Çamlıca'da inşaatı devam eden cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, cami çevresindeki bazı evlerin yıkılarak vatandaşların mağdur edileceğini öne sürdü.


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yapılan imar yolsuzluklarıyla gündemden düşmeyen Çamlıca ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Tekin, Çamlıca Camii inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiğini iddia etti. Tekin'e göre, bakanlar kurulu kararı ile alınan acele kamulaştırma kararı ile cami çevresindeki bazı evler yıkılacak ve vatandaşlar mağdur edilecek. Tekin, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.


CAMİYE İTİRAZIMIZ YOK


İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bölgede cami ihtiyacı olduğu söylendiğinde itiraz etmediklerini hatırlattı. Tekin, şunları kaydetti: “Kim bu şanslı şahıs. Kim? 56 dönüm rezidans, otel, eğlence merkezi midir nedir tam bilmiyorum. Ama sonuç itibarıyla turistik tesis dediğinizde içinde eğlence merkezi olacak. Caminin yanında hangi eğlence merkezi olur. Turistik tesis dediğinizde onun yanında havuz, sosyal tesisler, restoran yapacaksınız. Caminin gölgesinde, en kutsal değerlerimizin gölgesinde rant, rant, rant. Allah sizin gözünüzü doyursun.”


RANT İÇİN VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN


İnşaatı devam eden caminin çevresindeki bazı evlerin yıkılacağını iddia eden Gürsel Tekin, “Daha önce alınmış yargı kararları var. Bu kararların hiçbir tanesi hayata  geçirilmiş değildir. Buradaki rant için vatandaşı mağdur etmeyin. Semt sakinleri de artan inşaat faaliyetlerinden bir hayli rahatsız.” dedi.  


Parti olarak bölgedeki rant iddialarının takipçisi olacaklarını hatırlatan Tekin, vatandaşların da bölgedeki inşaatlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Tekin, şöyle devam etti: “Bugüne kadar yapılan bu uygulamaların tamamı yasa dışıdır, yasal değildir. Biz bunu iki yıl önce biliyorduk açıkladık. Herhangi bir vatandaş olarak siz kendi arsanızda ruhsatınızı almadan gidip bina yapacaksınız. Hadi gidin yapın bakalım. Devlet yasa dışı davranırsa, devletin kurumları yasa dışı davranırsa vatandaş ne yapacak?”



Hamza ÖZDEMİR/Zaman


Geri Dön