19 / 04 / 2024

Çamlıca TV Kulesi'nde sona yaklaşılıyor!

Çamlıca TV Kulesi'nde sona yaklaşılıyor!

İstanbul Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması amacıyla yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona geliniyor.




İstanbul Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, saha önce restoran, seyir terası gibi sosyal alanların bulunacağı katların montajı tamamlandığı kulenin alt bölümlerinin kaplama işlemleri de tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu senenin sonunda kulede test çalışmalarının başlayacağını söylemişti. 2020'nin ilk çeyreğinde ise Çamlıca tepesindeki antenlerin sökülmeye başlanacağı bildirildi.


Büyük Çamlıca Camisi'nin yapımıyla birlikte gündeme gelen Çamlıca Tepesindeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması amacıyla başlayan projeye 2016 Mart'ta başlandı. 221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasından sonra kulenin antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümünün yapımına başlanmıştı. Kulenin bin 400 ton ağırlığındaki anteni ise hidrolik krikolarla kule içinden yükseltildi. Daha sonra kulenin giydirilme ve yaşam alanlarının bulunduğu bölümlerin inşaatına başlanmıştı. Yeni katlar tamamlandıkça hidrolik krikolarla kaldırılarak yüzlerce metre yüksekliğindeki yerlerine sabitlendi.


Çamlıca TV Kulesi nde sona yaklaşılıyor!

ÇALIŞMALAR GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR


Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyorr. Yapıda seyir terası, restoranların bulunduğu katların montajları tamamlandı. Televizyon kulesinde işçiler şu anda alt tarafta yer alan ve kaplamaların takılacağı demir destekleri vinçler yardımıyla yerlerine yerleştiriyor. Kaplamaların takılmasının tamamlanmasıyla birlikte kule siluetine kavuşmuş olacak. Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Cahit Turhan kulede test çalışmalarının bu yılın sonunda başlanmasının planlandığını söylemişti.

Çamlıca TV Kulesi nde sona yaklaşılıyor!

2020 YILINDA ESKİ ANTENLER SÖKÜLMEYE BAŞLANACAK


Diğer bir yandan Küçük Çamlıca Televizyon Kulesinin devreye girmesinin ardından şu anda Çamlıca tepesinde görüntü kirliliği yaratan eski antenlerinde sökümüne 2020'nin ilk çeyreğinde başlanacağı öğrenildi. Etap etap yapılacak çalışmaların sonunda Çamlıca tepesinin tamamen anten kirliliğinden kurtarılacağı belirtildi.

İSTANBUL'UN SEMBOLÜ OLACAK


İstanbul'un sembolü olması beklenen yeni kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran yer alacak. Ayrıca kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası da bulunacak 32 bin metrekare inşaat alanı bulunan kulenin yapımında 30.000 metreküp beton ve 3 bin ton yapı çeliği kullanıldı. Bittiğinde girişinden itibaren 388,5 metre olacak kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık 576,5 metre yüksekliğe ulaşmış olacak. Kule her biri 4,5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında 53 kattan meydana gelecek. 300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalıştığı projede, kule sayesinde, teknoktadan televizyonlara, radyolara ve kişilere yayıncılık hizmeti verilmesi amaçlanıyor.

 

Çamlıca TV Kulesi'nin yüzde 85'i tamamlandı! 


Geri Dön