20 / 04 / 2024

Çamlıca'da 365 metrelik TV kulesi inşaatı başladı!

Çamlıca'da 365 metrelik TV kulesi inşaatı başladı!

İstanbul Çamlıca’daki radyo-TV vericilerini ana vericide toplayacak olan dev kulenin yapımı için ağaçlar sökülmeye başlandı. 365 metrelik kulenin 163 metresi anten, gerisi betonarme yapı olacak.



Büyük Çamlıca’da dağınık halde bulunan radyo-TV vericilerinin tek çatı altında toplanması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. İhaleyi kazanan Sarıdağlar İnşaat dev kulenin inşaatına başladı. Küçük Çamlıca’da yapılacak olan kule için inşaat alanındaki ağaçlar sökülmeye başlandı. Firma yetkilileri, ağaçları, Büyük Çamlıca’ya dikeceklerini söyledi. Sosyal medyada ise çevrecilerden yoğun tepkiler gelmeye başladı. Çevreciler “Burada doğal bitki örtüsü ve canlı yaşamı mevcut. Yabani  zambaklar, sıklamenler, İstanbul doğal bitki örtüsünün nadir türleri görülüyor. Sincaplar, kaplumbağalar yaşıyor. TV kulesi adı altında dev bir inşaat yapılıyor” dediler.


Zemini kayalık


Kulenin yapılacağı 3 bin metrekarelik alanın kayalık olduğu ve inşaatın yapılabilmesi için dinamit patlatılacağı iddiaları gündeme geldi. Kule inşaatının yapılacağı Küçük Çamlıca tepesinin deniz seviyesinden yüksekliği 229 metre. Yapılması planlanan kulenin yüksekliği ise 365.5 metre. Bunun 163 metresi verici olacak. Kalan 202.50 metresi ise betonarme yapı olacak. Bu kısımda ofisler, mağazalar, restoranlar ve seyir kulesinin yer alacağı öne sürülüyor. Bu arada kulenin ihalesini alan Sarıdağlar İnşaat’ın, Erzurum’da çöken kayakla atlama kulelerini yaptığı öğrenildi.


Çamlıca da 365 metrelik TV kulesi inşaatı başladı!


Çamlıca’daki tüm vericileri bir arada toplayacak olan dev kule tamamlandığında bu görüntüyü alacak.


Vatan


Geri Dön