19 / 04 / 2024

Çamlıca'da dev TV Kulesi inşaatı başladı!

Çamlıca'da dev TV Kulesi inşaatı başladı!

Erzurum’da yıkılan atlama kulelerini yapan firmaya yeni bir ihale verildi. Devleti en az 100 milyon dolar zarara uğratan Sarıdağlar firması bu kez Küçükçamlıca Tepesi’ndeki ağaçları sökerek kule inşaatına başladı.



İstanbul’da Çamlıca mevkiindeki radyo ve televizyon vericilerini tek bir yapı altında toplamak için Küçükçamlıca Tepesi’ne yapılması planlanan dev kulenin inşaasına başlandı. Kulenin yapılacağı bölgede çok sayıda ağaç söküldü ve doğal bitki örtüsü tahrip edildi. Kule ihalesini alan Sarıdağlar inşaat firmasının daha önce iki kez çöken Erzurum'daki atlama kulelerini inşa ettiği ortaya çıktı.


Küçük çamlıca şantiye olacak

İstanbul Üsküdar'daki Küçükçamlıca Tepesi, radyo ve televizyon vericileri için yapılacak dev kuleye kurban ediliyor. İhalesi 24 Temmuz'da tamamlanan projeye göre, Çamlıca Tepesi’nde bulunan bütün televizyon ve radyo vericileri yapımına başlanan dev kuleye taşınacak. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ihaleye açtığı projeyi Sarıdağlar İnşaat Ticaret A.Ş. aldı. Proje, İstanbul’un doğal kalmış nadir yerlerinden biri olan Küçükçamlıca Korusu ve çevresini şantiye haline getirecek. Çevre sakinleri yeni yapılacak kule ile birlikte diğer kulelerin kaldırılacağını belirterek projeye olumlu yaklaşırken, Küçük Çamlıca Korusu’nun akıbeti konusunda ise derin endişe duyuyor.


PROJE VUKUATLI ŞİRKETE VERİLDİ

Projeyi üstlenen Sarıdağlar İnşaat Ticaret A.Ş., AKP hükümetleri döneminde aldığı kamu ihaleleriyle tanınıyor. Yönetim kurulu başkanlığını Ahmet Sarıdağ'ın yaptığı şirket, AKP döneminde 40'ın üzerinde büyük kamu ihalesi aldı. Havalimanı, stadyum, askeri tesis, hastane ve spor tesisi yapan firmanın adı, Erzurum'da kış olimpiyatları için yapılan pist ve atlama kulelerinin çökmesiyle gündeme gelmişti. Geçen yıl heyelanla çöken, bu yıl ise yine bir göçük atlatan tesisler; Sarıdağlar İnşaat tarafından yapılmış ve 600 milyon liraya mal olmuştu. Tesislerde yaşanan iki kazanın 100 milyon liralık zarara neden olduğu gündeme gelmişti. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ilk kazadan 3 ay sonra, Erzurum atlama kuleleriyle ilgili olarak “Reklamın kötüsü olmaz, bir tanıtımı oldu” şeklinde skandal bir açıklamaya imza atmıştı. 


Meydan/Volkan Cansız


Geri Dön