28 / 03 / 2024

Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

Çanakkale’de otopark sorunu her geçen gün artıyor. Otopark sorununu çözecek proje olarak lanse edilen Cennet Otoparkı’nın inşaatının durması vatandaşların tepkisine neden oldu.



Çanakkale, Türkiye genelinde metrekareye en çok araç düşen iller arasında yer alıyor. Bölgede, otopark sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. 

Çanakkale Gündem Gazetesi'nden Tunahan Ünsal'ın haberine göre, her ay araç sayısına yüzde 5’lik bir rakam daha ilave olan Çanakkale’de zaten dar olan yollar trafiği sıkıştırırken, otopark sorunu da vatandaşın tepkisine yol açıyor. Yıllardan beri kentte artan araç sayısı karşısında yetersiz olan otoparklara yerel yönetimlerce hiçbir düzenleme yapılmazken, sorunlar karşısında ortaya konan çözümlerde de bir ilerleme yaşanmadı.

 Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

“Belediye İş Merkezi Otoparkı çözümsüz kaldı” 

Belediye İş Merkezi’ne daha kapsamlı bir otopark yapılması konusunda karar aldı. Konu Belediye Meclisi’nde tartışıldı bölgede yapılması planlanan projeler kamuyona duyuruldu. Otopark sayısı yeterli bulunmayınca, Belediye İş Merkezi yenilense dahi yapılacak otopark çözümsüz kaldı.

“Cennet Otoparkı inşaatı durdu”

Çanakkale’de büyük bir heyecana neden olan Cennet Otoparkı projesi ile kent içerisindeki otopark sorununu çözmek hedefleniyordu. İnşaat kapsamında binanın arkasında bulunan alanda meydana gelen zemin göçmesi nedeniyle inşaat durma noktasına geldi. 

 Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yolun çift şeritli olacağını ve çalışmaların başladığını söyledi.


Geri Dön