26 / 04 / 2024

Çanakkale heyeti Yunanistan'da turizm görüşmelerinde bulundu!

Çanakkale heyeti Yunanistan'da turizm görüşmelerinde bulundu!

Yunanistan'la iki gündür temaslarda bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) heyeti, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Yunan İş Konseyi toplantısında başta turizm olmak üzere birçok alanda iş görüşmesi yaptı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokuz bakanla birlikte yaptığı Yunanistan ziyareti kapsamında Atina'da 5-6 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIKI)Türk-Yunan Iş Konseyi toplantısına. Çanakkale'yi temsilen ÇTSO heyeti katıldı. Heyet, toplantılar çerçevesinde Yunanistan Kalkınma ve Rekabet Bakanı Konstantinos Skrekas ve Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği (HATA) Başkanı Lyssaııdros Tsilidis ile görüşmelerde bulundu. 


Çanakkale'yi tanıtma ve işbirliği projelerini konuşma fırsatı buldu. ÇTSO heyetinde. yönetim kurulu üyeleri Güven Barış Yüksel. Selçuk Semizoğlu. Mustafa Kansu ve Emin Ay doğan yer aldılar. Ayrıca belediye meclis üyesi Fikri Başer. Av. Erdoğan Madak ve Se-Ba Orman Ürünleri şirketinden Şakir Senizoğlu da yer aldı. 


Türk-Yunan İş Konseyi toplantısına katılan Çanakkale heyeti, çeşitli iş görüşmeleri de yaptı. Özellikle turizm konusunda HATA Başkanı Tsilidis ile yapılan görüşmede. Çanakkale'deki seyahat acenteleri ve otelcilerle kapsamlı işbirliği konusu ele alındı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un da katıldığı görüşmede ÇTSO yöneticileri. Yunan tarafına Çanakkale'yi tanıttı ve özellikle 2013 yılının önemine değindi. Çanakkale'nin turizm potansiyelinden karşılıklı faydalanılması ve 2013 yılında ortak uygulanabilecek projeler ele alındı. 

Ayrıntılı Haber


Geri Dön