20 / 04 / 2024

Çanakkale köprüsü için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapılacak!

Çanakkale köprüsü için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapılacak!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nünde çalışmalar hzla sürüyor. 




Çanakkale köprüsünün tabliyeleri, 36 metre genişlikte ve 5 metre yükseklikte planlanıyor. Çanakkale köprüsü için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapılacak.

 

Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş 19159 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol projesi için değerlendirme ve paydaşlar ile danışma duyurusu yayınladı. İşte, o duyuru;

 

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından planlanan 324 km’lik Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi’nin orta kesiminde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkafe Otoyolu Projesi yer almaktadır. 88 km otoyol ve 13 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 101 km uzunluğundaki otoyol kesimi ve Çanakkale Boğazı’nı geçecek bir otoyol köprüsünden oluşan bu Proje'nin Yap-İşlet-Devret yöntemiyle tasarımı, finansman temini, inşaatı ve işletmesi için KGM, rekabete dayalı uluslararası ihale sonucunda 16 yıl 2 ay 12 günlük süre için Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve işletme A.Ş.'yi Mart 2017 tarihinde görevlendirmiştir, işletme süresi sonunda köprü ve otoyol bölümleri kamuya devredilecektir.

 

İhale öncesinde, yürürlükteki mevzuat kapsamında bir çevresel etki değerlendirme süreci tamamlanmış ve hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. İhalenin sonuçlanmasının ardından ise proje tasarım sürecinde uluslararası standart ve kurallara uygun bir Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen bulgular doğrultusunda hazırlanan ÇSED Raporu Taslağı, kamuoyu ve paydaşların açık görüşüne sunulmaktadır.

 

Görüşlerinizi bekliyoruz
Siz değerli paydaşlarımızın görüşlerini almak Proje'mize önemli katkılar sağlayacaktır. ÇSED Raporu Taslağı -da .aralar : g er www.1915canakkale.com internet sitesinden ücretsiz olarak okunabilir ve indirilebilir. Tüm görüşlerinizi 7 Şubat 2C'î -asa bitimine kadar, e-posta yoluyla [email protected] hesabına ya da mektupla aşağıdaki paydaş iletişim adresine .azı ı olarak veya 0850 281 44 88 numaralı Proje Telefon Hattı’nı arayarak bildiriniz. Tarafımıza ulaşan görüşleriniz değerlere - erek, halen taslak halindeki raporu nihai hale getirmek doğrultusunda ÇSED Raporu’nda gerekli revizyonlar yapılacaktır. Tâki: eben 30 günlük sürede gelen görüşleriniz aynı özenle ele alınacak ve ÇSED Raporu’nun ileri tarihli sürümünde ek olarak yer alacaktır.

 

Hassas Grupların Katılımı
Engelli vatandaşlar, yaşlılar, toplum baskısından çekinen bireyler, seyahat engeli olanlar ve küçük çocukları olduğu için etkinliklere katılamayacağını düşünen kadınlar dahil tüm hassas grupların katılımını teşvik etmekteyiz. Gelecek talepler ve saptadığımız ihtiyaçlar doğrultusunda, etkinlik takviminde yer almayan özel toplantıların düzenlenmesi de söz konusu olabilecektir. Hassas gruplara mensup bireyler 0850 28144 88 numaralı Proje Telefon Hattını arayarak destek talepler iletebilirler.
 


Geri Dön