24 / 04 / 2024

Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşecek!

Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşecek!

Çalışmalarının aralıksız devam ettiği 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş Salı günü gerçekleşecek. Geçiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleşecek.



Avrupa ve Asya kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda ilk kez birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. Sabah'tan Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre; köprünün yolunu oluşturacak her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki mega tabliye bloklarının tamamı yerine konulurken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Salı günü tarihi bir anıya imza atacak. Bakan Karaismailoğlu beraberindeki heyetle birlikte köprüyü yürüyerek geçecek.

 Çanakkale Köprüsü nde ilk geçiş gerçekleşecek!

Köprünün son durumuyla ilgili sosyal medya hesabından bir bilgi paylaşımı yapan Bakan Karaismailoğlu videolu paylaşımına "Bir başyapıt" açıklamasını yaptı.

Çanakkale Köprüsü nde ilk geçiş gerçekleşecek!

ASYA'DAN AVRUPA'YA GEÇECEK

Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen proje için Salı günü Çanakkale'ye gelecek olan Bakan Adil Karaismailoğlu program dahilinde Asya yakasında bulunan Lapseki'den yürüyerek yola çıkarak Avrupa yakasında yer alan Gelibolu'ya geçecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliye montajında sona yaklaşıldı!


Geri Dön