26 / 04 / 2024

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.



Güney Koreli DL E&C (dlenc.co.kr) ve SK ecoplant (skecoplant.com) ile Limak (limak.com.tr) ve Yapı Merkezi (ym.com.tr) firmaların oluşturduğu konsorsiyum tarafından yapılan Çanakkale Köprüsü’nün aylık ve yıllık araç geçiş garantisi belli oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Suat Sarı, Çanakkale Köprüsü için yıllık 16 milyon 425 bin araç geçiş garantisi verildiğini kaydetti.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GÜNLÜK ARAÇ GEÇİŞ GARANTİSİ NE KADAR?

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; sadece köprüye 4,3 milyon euroluk garanti bedeli verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Suat Sarı, 324 kilometrelik otoyolun da açılmasıyla birlikte bu rakamın katlanacağını ifade etti. ABD enflasyonunun geçiş ücretlerine uygulanmasıyla birlikte 7 milyar euroluk bir ödemenin yapılmasının öngörüldüğünü kaydeden Sarı, Çanakkale Köprüsü için günlük 45 bin araç geçiş garantisinin verildiğini söyledi.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Günlük 45 bin araç geçiş garantisine ulaşmanın çok zor olduğunu öne süren Sarı, işletmeci şirkete yıllık toplam 16 milyon 425 bin araç geçiş garantisinin verildiğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön