19 / 04 / 2024

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.



Feribot işletmecisi Gestaş’ın yıllık taşınan araç sayısının bayramlar da dâhil olmak üzere en fazla 3,5 milyon olduğuna dikkati çeken Sarı, bunun da günlük 10 bin araç sayısına tekabül ettiğine işaret ederek, bayramlarda bu sayının günlük 15 bine çıktığını söyledi.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Köprü projesine imza atan bakanlık personeline, mühendislere, şirket yetkililerine, ‘’Gestaş’ın verilerini neden dikkate almadınız?’’ sorusunu yönelten Sarı, Çanakkale Ticaret Odası’na da bunun sorulması gerektiğini aktardı.

Çanakkale Boğazı'nda feribot hizmeti veren Gestaş'ta şu anda otomobil için 95 Türk lirası ve bir yolcu için de 6 Türk lirası alındığını anımsatan Sarı, köprüye de günümüz kurlarıyla 256 Türk lirası geçiş ücreti verileceğini ifade ederek, ‘’Araç sürücüleri 30 dakika kazanmak için 155 Türk lirası daha fazla vermek isterler mi” ifadelerini kullandı.

1915 Çanakkale Köprüsü 15 soruda tüm detaylarıyla!

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön