19 / 04 / 2024

Çanakkale Köprüsü'ne ÇED onayı verildi!

Çanakkale Köprüsü'ne ÇED onayı verildi!

Türkiye'nin en prestijli ulaşım projelerinden biri olarak hayata geçirilecek İstanbul-Çanakkale-Balıkesir Otoyol Projesi'nin ÇED raporu onaylandı



Türkiye'nin en prestijli ulaşım projelerinden biri olarak hayata geçirilecek İstanbul-Çanakkale-Balıkesir Otoyol Projesi'nin ÇED raporu onaylandı. İstanbul Silivri'den başlayarak Çanakkale Köprüsü'nü de içine alacak şekilde devam edecek otoyol, Balıkesir'de son bulacak. Toplam 352 kilometre uzunluğunda olması planlanan yolun Tekirdağ-Çanakkale bölümünün yapımına 18 Mart 2017'de başlanacak. Proje kapsamında Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yanı sıra toplam 31 adet viyadük, 5 adet tünel, 30 adet köprülü kavşak ile 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak. Avrupa'dan Ege ve Akdeniz'e geçişleri kolaylaştıracak yeni otoyol projesiyle, ticari yük taşımacılığı ve turizm seferlerinin kapasitesi de artacak. Gelibolu- Lapseki arasında konumlandırılacak olan Çanakkale Boğazı Köprüsü'nün uzunluğu 3 bin 869 metre, köprünün orta açıklığı 2 bin 23 metre, yan açıklıkları ise bin metre olarak hesaplandı.


Yeni Asır 


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Türkiye'nin en prestijli ulaşım projelerinden İstanbul-Çanakkale- Balıkesir Otoyol Projesi'nin ÇED raporu onaylandı. İstanbul Silivri'den başlayarak Çanakkale Köprüsü'nü de içine alacak şekilde devam edecek otoyol, Balıkesir'de son bulacak. Toplam 352 kilometre uzunluğunda olması planlanan yolun Tekirdağ-Çanakkale bölümünün yapımına 18 Mart 2017'de başlanacak. Proje ile 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşak ile 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak.


Takvim


Geri Dön