29 / 03 / 2024

Çanakkale Lapseki'deki riskli yapılar meclis gündeminde!

Çanakkale Lapseki'deki riskli yapılar meclis gündeminde!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin soru önergesi verdi. Ceylan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ceylan, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim'' diye konuştu.

 Çanakkale Lapseki deki riskli yapılar meclis gündeminde!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın soruları:

1. Çanakkale ili Lapseki ilçesinde zemin yapısı kapsamında can ve mal  kaybına sebep olabilecek unsurlardan dolayı riskli alan ilan edilmesi gereken yer talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nerelerdir?

2. Çanakkale ili Lapseki ilçesinde üzerindeki yapılaşma kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek yapısal unsurları barındıran yapıları içerdiği gerekçesiyle riskli alan ilan edilmesi gereken yer talebinde bulunulmuş  mudur? Bulunulduysa buralar nerelerdir? 3. Bakanlığınızca Çanakkale ili Lapseki ilçesinde kaç tane bağımsız birim dönüştürülmüştür?

4. Bakanlığınızca Çanakkale ili Lapseki ilçesinde kaç tane bağımsız birim "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı" çerçevesinde değerlendirilerek dönüştürülmüştür?

5. Kanun kapsamında Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan bugüne kadar Çanakkale Lapseki ilçesinde riskli yapıların tespiti için kaç hane kredi başvurusunda bulunmuş ve kaç haneye riskli yapı tespiti kredisi verilmiştir? Aynı şekilde kaç hane yıkım ve yapım kredileri için başvurmuş ve bunların kaçına söz konusu krediler verilmiştir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön