26 / 04 / 2024

Çanakkale Seramik, Topkapı Sarayını yeniliyor!

Çanakkale Seramik, Topkapı Sarayını yeniliyor!

Çanakkale Seramik, yüzlerce yıllık Osmanlı mimarisi ve dekorasyonunun vazgeçilmez unsurlarını, modern ve stilize formlarla yeniden günümüz banyolarına taşıyan Saraylı Koleksiyonu ile Topkapı Sarayı’nda




Çanakkale Seramik, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile 26 Haziran 2012 Salı günü Topkapı Sarayı Müzesi mutfak teşhir alanı tanziminin ve tuvaletlerin restorasyonunun yapılması ile ilgili protokol imzaladı. Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz ile Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı İlber Ortaylı’nın katılımı ile gerçekleştirilen imza töreni ile Topkapı Sarayı, Osmanlı ihtişamını modern dokunuşlarla mekanlara yansıtan Saraylı Koleksiyon ile yenilenecek.  


Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz törende yaptığı açıklamada şunları söyledi:


Çanakkale Seramik markamız ile Türkiye’deki trendleri yakından takip ediyoruz. Ürünlerimizi geliştirirken tüketicilerin talepleri doğrultusunda, bizzat onların yorumlarını da alarak tasarımlarımızı üretiyoruz. Tasarladığımız yeni ürünlerde tekil üründen ziyade banyo mekanı ve bütünsel tasarım yaratmaya odaklanıyoruz. Osmanlı kültürünü ve ruhunu yansıtan gözalıcı seramik karoları, banyo mobilyası ve vitrifiye ürünleriyle şık ve bütünsel çözüm sunan Saraylı Koleksiyonu’nu geliştirirken, tasarım ekibimiz Topkapı Sarayı’nda çok zaman geçirerek oradan aldığı ilhamı özellikle kadın kullanıcılarla yaptığımız dirsek temasımız ile geliştirerek Saraylı Koleksiyonu’na yansıttı. Dünyanın en görkemli ve ihtişamlı müzelerinden biri olan Topkapı Sarayı her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Osmanlı kültürü ve mirasının en önemli temsilcisi olan Topkapı Sarayı’nın, o dönemin kültürünü ve geleneksel öğelerini yansıtan serimiz Saraylı Koleksiyonu ile yenilenmesi bizim için bir gurur kaynağıdır.


Görev süresi yakın zamanda dolanTopkapı Sarayı Müzesi Başkanı İlber Ortaylı yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:


Topkapı Sarayı’nı günlük yaklaşık 15.000 kişinin ziyaret ediyor ve sarayın yoğun kullanımdan dolayı oldukça yıpranmış, sağlıksız ve yetersiz durumda olan tuvaletleri ile şu an ziyaretçi kullanımında olmayan II.Avlu Bab-üs Sade - Akağalar tuvaletini de kapsayan toplam 24 bayan 20 erkek 1 engelli tuvaletinin yenilenmesi ile ilgili Kaleseramik ile sponsorlukprotokolü imzaladık. Bakanlık tarafından da onaylanan bu sponsorluk kapsamında Kaleseramik Saray tuvaletlerinin yenilenmesinin yanı sıra Topkapı Sarayı Mutfaklar bölümüne ait teşhir tanzim projesinde yer alan yükseltilmiş modüler paslanmaz çelik döşeme ile yoğun kullanıma dayanıklı özel seramik döşeme kaplama yapımını üstlenmiştir. Tüm bu sponsorluk kapsamında Kaleseramik yenilenecek mekanları Topkapı Sarayı’nın tarihi dokusuna uygun bir yapıya kavuşturacaktır.


İmzalanan protokol kapsamında Çanakkale Seramik, Topkapı Sarayı’nın tuvaletlerinin restorasyonunun yapılması konusunda tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu ile işbirliği yapacak. Yenilenecek mekanların dekorasyonu Saraylı Koleksiyonu’nun reklam filmi mekanını da tasarlayan Zeynep Fadıllıoğlu tarafından gerçekleştirilecek. Yenilenecek mekanlarda tarihi dokuya sadık kalınarak yapılacak olan dekorasyonda Saraylı Koleksiyonu’nun çeşitli ürünleri kullanılacak. Topkapı Sarayı’nda daha önce hiç sergilenmemiş olan mutfak ürünlerinin ziyarete açılacağı bölümü oluşturan Mutfak Teşhir Alanı zeminleri de Çanakkale Seramik ürünleriyle özel olarak dekore edilecek. 


Geleneksel Osmanlı mimarisi ve dekorasyon anlayışını Çanakkale Seramik yorumuyla günümüz banyolarına taşıyan Saraylı Koleksiyonu; gösterişli desenleri, geleneksel ile moderni incelikle birleştiren çizgileriyle, yüzlerce yıllık geçmişi olan saray motiflerini modern çizgilerle seramik karolar, banyo mobilyası ve vitrifiye ürünlerine yansıtıyor. 


Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamlı yaşam tarzını evinde hissetmek isteyenler için tasarlanan Saraylı Koleksiyonu, mermer dokusunu altın ile birleştiren Birun Serisi ve zümrüt, yakut ve safir renklerini Osmanlı motifleriyle birleştiren Enderun Serisi ile sarayların ihtişamını aratmıyor.





Geri Dön