19 / 04 / 2024

Çanakkale'de gayrimenkul fiyatları iki kat arttı!

Çanakkale'de gayrimenkul fiyatları iki kat arttı!

Çanakkale'de yapılan yeni otobanın Balıkesir ve Manisa Bölgesi'ne bağlanmasıyla Çanakkale İzmir arası ulaşım kolaylaştı. Çanakkale'nin gözde bir bölge haline gelmesiyle, gayrimenkule olan talep arttı. Talep artışı fiyatları ikiye katladı.



Çanakkale'de yapılan yeni otobanın Balıkesir ve Manisa Bölgesi'ne bağlanmasıyla Çanakkale  İzmir  arası ulaşım kolaylaştı.

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, "Çanakkale  bölgesi gayrimenkul yatırımlarında Türkiye'de en çok ilgi çeken şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Son yıllarda yeni yapılan şehirler arası oto terminaliyle ve Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasıyla birlikte ilimize ulaşım kolaylaştı" diye konuştu.

Tahir Köstek, "Çanakkale emlak yatırımlarında adından söz ettiriyor" dedi. 

"Çanakkale ve Kepez çevresinde 3+1 ve 4+1 şeklinde  asansörlü, kombili, yeni lüks konutlar dikkat çekiyor" diyen Köstek, şunları kaydetti:  

"Özelikle bu bölge emlak yatırımcılarının dikkatini çekmeye başladı. Bölge, Anadolu'nun bir çok şehrinden gelerek yerleşen ve buradan daire, dükkan, arsa, tarla alarak yatırım yapanların tercih ettiği bir alan oldu. Yerli yabancı yatırımcılar tarafından bu bölgelerde ve çevresinde boğaz manzaralı satılık  villa ve müstakil lüks yalı tercih ediliyor."

Lapseki şehir merkezine dogalğaz gelmesiyle daire fiyatları yükselmeye başladı 

"Lapseki ilçemizde birçok inşaat şirketinin konut yatırımları bulunuyor. Çanakkale Lapseki köprüsüne  yakın çevrelerde satılık tarla ve arsaların fiyatı üç kat arttı" diyen Köstek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çanakkale ilimizin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Yakın ilçemiz Ezine süt ve süt ürünleriyle markalaşmış bir ilçemizdir. Bölgemizde çok sayıda meyve fidancılığı yapılmakta. Çanakkale Bayramiç ilçemiz, Marmara bölgesinin meyve ihtiyacını karşılamakta. Maden ocaklarıyla da bilinen Çanakkale ilimizin Can ilçemizde kömür ocakları ve çok sayıda seramik işletmeleri bulunuyor. Çanakkale Biga ilçemiz sanayide lider bir ilçemiz. Doğtaş Mobilya fabrikaları ve İÇDAŞ Çelik Enerji Ve Tersane Fabrikası gibi sanayi yatırımları Çanakkale'nin Biga ilçesinde yer alıyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bölgenin ekonomisine büyük katkı sunuyor. Nölgemizde çok sayıda öğrenci evi ve pansiyonlar bulunuyor. Bölge son zamanlarda sürekli göç alıyor. Gayrimenkul yatırımlarında Çanakkale merkeze yakın köy evi, arsa ve tarlalar çok talep görmeye başladı ve daire fiyatları iki kat arttı" diye konuştu.  

Gönen'de satılık tarla fiyatları üç kat arttı!


Geri Dön