27 / 04 / 2024

Gönen'de satılık tarla fiyatları üç kat arttı!

Gönen'de satılık tarla fiyatları üç kat arttı!

Yalova bölgesinden bir çok tarım üreticisi Gönen'in çevre köylerine gelerek meyve fidancılık işi için yer almaya ya da kiralamaya başladılar. Artan talepler doğrultusunda kivi ekili bu bölgelerdeki satılık tarla fiyatları yükseldi. 



Yalova bölgesinden bir çok tarım üreticisi Gönen'in çevre köylerine gelerek meyve fidancılık işi için yer almaya ya da kiralamaya başladılar. 

Emlak yatırımlarında Gönen'in Bakırlı, Hasanbey, Balcı, Ulukır, Tütüncü, Keçeler ve Babayaka köyleri ön plana çıkıyor. Köylere yerleşen girişimciler Son sistem kivi bahçeleri kurdular ve üretikleri ürünleri de türkiyenin tanınmış zincir marketlerine göndermeye başladılar.

Artan talepler doğrultusunda kivi ekili bu bölgelerdeki satılık tarla fiyatları yükseldi. 

"Gönen bölgesi bir çok yerli yabancı yatırımcıların dikkatini çekmekte" diye konuşan Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, "Ceviz fidancılık işi yapanlar da Gönen bölgesine ilgi göstermeye başladı ve ilçemizde tarla ve arazi alımı yapan yatırımcılar bulunuyor. Birçok kişiye de mevsimlik iş imkanı oluşturulmaya başlandı. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi olan Anadolu Etap Gönen Tahir Ova Çiftliği'nin de Gönen Çiftteçeşmeler bölgesinde yatırımları bulunmaktadır. Bu da ilçe ekonomisine çok katkı sağlamaktadır. Anadolunun çeşitli ilçe ve illerinden gelenler Gönen'in çeşitli bölgelerinde satılık tarla ve arazi alıyorlar. Durum böyle olunca bazı bölgelerde satılık tarla fiyatı üç kat arttı" açıklamasında bulundu.

Balıkesir Gönen'de arsa ve villa fiyatları arttı!


Geri Dön