24 / 04 / 2024

Çanakkale'de oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Çanakkale'de oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte,Hayrullah Turgay Kılıç,"Bu çerçevede otel yatırımcılarını Çanakkale'ye bekliyoruz."dedi.



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hayrullah Turgay Kılıç, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri dolayısıyla otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kentte, konaklama sıkıntısının giderilmesi için yatırımcılara çağrıda bulundu. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin "dünya tarihinin manevi başkenti" olarak tanımlandığını söyledi. Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı olması dolayısıyla bu sene dünyanın gözlerinin bu kente çevrildiğini belirten Kılıç, 24-25 Nisan'daki törenler için aylar öncesinden başladıkları hazırlıkların son aşamasına geldiklerim dile getirdi. Kılıç, valilik,belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların, yurtiçi ve yurtdışından konuklan en iyi şekilde ağırlamak amacıyla adeta seferber olduğunu belirterek kent esnafına da 100'üncü yıl bilincini aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

"Doluluk oranımız yüzde 100'e ulaştı" 

Kentteki en büyük sıkıntının, tesislerdeki yatak kapasitesinin azlığı olduğunu vurgulayan Kılıç, "18 Mart'takı törenlerimizde de gördük ki artık kentimize yoğun ilgi var.Aynı ilgiyi Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü törenleri öncesinde de yaşıyoruz" diye konuştu. Kılıç, kentteki otellere 5-6 ay öncesinden rezervasyonlar yapıldığını dile getirerek, "Doluluk oranımız yüzde 100'e ulaştı" dedi. Hayrullah Turgay Kılıç, Çanakkale'de mevcut otel sayısının yeterli olmadığına dikkati çekti. Yatak kapasitesinin arttırılması gerektiğini belirten Kılıç, "Bu çerçevede otel yatırımcılarını Çanakkale'ye bekliyoruz. Gelecekte bu yoğunluğun daha da artacağım düşünüyoruz. Kılıç, yatak kapasitesinin düşük olması nedeniyle bu yılla törenlerde Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelecek 10 bin kişinin kurayla belirlendiğini hatırlatarak, talep yoğunluğu dikkate alınarak söz konusu iki ülkenin vatandaşları için 6 Ağustos'ta da törenler gerçekleştirileceğini belirtti"


Son Dakika


Geri Dön