24 / 04 / 2024

Çanakkale'deki 11 tesisin temeli atıldı!

Çanakkale'deki 11 tesisin temeli atıldı!

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda, "DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni" düzenlendi.




Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda, "DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni" düzenlendi. 

Bakan Eroğlu, buradaki konuşmasında, milletin 15 Temmuz'da tarihin en alçak, en kanlı, en kalleş darbe girişimiyle muhatap olduğunu söyledi.

Türk milletinin kahraman bir millet olduğunu, kendisinin de bu kahraman milletin bir ferdi olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu belirten Eroğlu, "Bu hain, alçak, kökü dışarıda, tarihimizin en kanlı darbe girişiminde kahraman milletimiz büyük cesaret gösterdi. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Bakanlar Kurulumuz, Başbakanımızın ve tüm siyasi partilerin kararlılığı, tabi ki emniyet teşkilatımızın, çok cüzi, yüzde 1,5'luk olan asker elbisesine bürünmüş teröristler dışındaki kahraman askerimizin gayretiyle, bütün milletin el birliğiyle darbe girişimi püskürtülmüştür." diye konuştu.  

Eroğlu, darbecilerin akıllarını, tamamen dışarıya, "Pensilvanya'nın ötesindeki o zata" sattığını dile getirip, şöyle konuştu:

"Bu darbe girişiminin gayesi, Türkiye'yi bölmek, parçalamak, milleti yok etmekti. Bu sadece hükümete karşı bir darbe girişimi değildir. Bütün milleti, özellikle tamamen yok etme şeklinde çok alçak, hain bir darbe girişimiydi. Düşünebiliyor musunuz? TBMM bombalanıyor. Kahraman ordumuzun orada özel kuvvetleri, bir takım kışlaları bombalanıyor. Cumhurbaşkanımızın bulunduğu külliye, Cumhurbaşkanı milleti temsil ediyor, Başkomutan orası bombalanıyor. Milletin üzerine helikopterden ateş ediliyor, bombalar yağdırılıyor. Allah bu milleti korudu. Ben buraya sizlere teşekkür etmek için geldim."

Pek çok mitinge gittiğini, milletteki cesareti, kahramanlığı gördüğünü anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Ve diyorum ki her yere, tüm dünyaya, muhatap tüm bakanlara gururla mektup yazdım. Bizim milletimiz kahraman bir millettir, darbeye geçit vermez. Nasıl ki Çanakkale geçilmez, dolayısıyla darbeye de geçit yok kardeşim. 239 vatan evladı bu bayrak, vatan için, vatan parçalanmasın, bölünmesin diye canları seve seve feda ettiler. Allah onlardan razı olsun. Onlar şehittir, şehitler ölmez. Bu ikinci bir istiklal mücadelesidir. İkinci bir istiklal zaferidir. Dolayısıyla milletimiz istiklali, istikbali için canlarını seve seve feda, göğüslerini siper etmiş. O bakımdan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum."


Törene katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da  Çanakkale'nin her alanda iddiası bulunan farklı bir şehir olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Derdimiz şu, Çanakkalemizin neresinde tarım imkanı varsa oraya su götürmek. O yüzden ben böyle özel günlerde, uluslararası sıkıntı yaşadığımız günlerde, hiçbir şey olmamışcasına gelip yatırım yapan, toplumuyla, idarecisiyle, milletiyle beraber yol yürüyen başta sayın bakanımız olmak üzere tüm bakanlarımızı kutluyorum. İnşallah birliğimize, beraberliğimize bu tür toplantıların, açılışların ayrı bir etkisi olacağını düşünüyorum." 


- "274 milyon liralık yatırım"


Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, 274 milyon lira değerinde 11 tesisin temelini attı, 2 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Temeli atılan tesislerin müteahhitlerinden yatırımların belirlenen tarihte tamamlanması için söz alan Eroğlu, tesislerin gecikmesi durumunda söz konusu müteahhitlerden okul yaptırmalarını istedi.

Öte yandan, Bakan Eroğlu tören sırasında yanına gelen biri engelli 2 çocukla yakından ilgilendi, onlara su verdi, bayrak ve çiçek hediye etti. 

Törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, bakanlık çalışanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



AA


Geri Dön