16 / 04 / 2024

TOKİ Burdur Karamanlı Konutları'nın temeli atıldı!

TOKİ Burdur Karamanlı Konutları'nın temeli atıldı!

TOKİ tarafından Karamanlı ilçesinde yapılacak 283 konut, ticaret alanı ve sosyal tesisin temeli atıldı. İlçede ikinci etap konutları için de talep toplamaya başlanacak.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur'un Karamanlı ilçesinde yapılacak 283 konut, ticari alan ve sosyal tesisin temeli atıldı. 


Temel atma törenin ardından şantiye alanında Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun ile incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, hızla gelişen ilçede konut ihtiyacının oldukça fazla olduğunu söyledi. 


İlçenin, dere ıslahı, öğrenci pansiyonu, emniyet binası, yeraltı sulaması,  TOKİ  konutlarıyla, mezbaha projeleri ve yeni açılacak mermer fabrikasıyla büyük bir potansiyel oluşturduğunu kaydeden Selimoğlu, bunların da dışarıdan göçü artırdığını vurguladı. 


İlçede ikinci etap konutlar için de talep toplamaya başlayacaklarını belirten Selimoğlu, şöyle konuştu: "Bunun yanında TOKİ'nin Tarımköy Projesi kapsamında, 46 metrekareden başlayarak 150 metrekareye kadar olan konutların taleplerini de toplamaya başlayacağız. Ayrıca, vatandaşlarımızın özel talepleri olursa bunları da değerlendireceğiz. 


Önümüzdeki süreçte 500'e yakın müracaat olacağını tahmin ediyorum. İlçemizin büyük ve küçükbaş hayvancılık potansiyelinin yanında, yapımı devam eden yeraltı sulama sisteminin bitmesiyle, seracılığın da ilerleyeceğini ve ilçede hızlı bir gelişme olacağını düşünüyorum."



Burdur Gazetesi


Geri Dön