20 / 04 / 2024

Kayı Erzurum Konutları'nın temeli atıldı!

Kayı Erzurum Konutları'nın temeli atıldı!

Kayı Erzurum Konutları'nın temeli atıldı. Hasani Basri Mahallesi'ndeki 6 bin 150 metrekare araziye 10'ar katlı 5 blok olarak kurulacak söz konusu konutlar 200 daireden oluşacak.



Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz'da hainlerin dış destekle yaptıkları darbenin halk tarafından önlendiğine işaret ederek, "Bu coğrafyada olduğumuz sürece, mazlum milletlerin umudu olduğumuz müddetçe bu oyun devam edecek. Biz de her oyunu Anadolu'nun kahraman insanları sayesinde bozacağız." dedi.


Vali Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Hasani Basri Mahallesi'nde yapılacak Kayı Erzurum Konutları'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Erzurum'un tarih yazan bir şehir olduğunu belirtti.


Erzurum'un, doğunun başkenti olduğunu vurgulayan Azizoğlu, kentsel dönüşüm ve diğer çalışmalarla Erzurum'un gelişmesi, kalkınmasının bu coğrafyaya huzur, barış ve zenginleşme getireceğini söyledi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de 15 Temmuz'dan sonra düzenlenen bu törenin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Onlar kalkınma hamlesi her gün devam eden ülkemizi bölmek ve parçalamak üzere yola çıktılar ama ne yaparlarsa yapsınlar bu milleti durduramazlar. Bu millet imanıyla, inancıyla, cesaretiyle Anadolu'yu yeniden kalkındırmak üzere seferberlik ilan etti. Bu seferberliğin gereği olarak da 15 Temmuz akşamı uçaklarla, tanklarla, toplarla, tüfeklerle üzerine saldırdıkları millet yeniden ayağa kalktı. Herkes aklını başına almalı." şeklinde konuştu.


Kentsel dönüşüm çalışmaları

Kayı Erzurum Konutları hakkında bilgi veren Sekmen, konutların insanların huzurlu olmasındaki önemini dile getirerek, "Eski binaların çoğunun deprem katsayısı 2. dereceye göre yapılmış ama ülkemiz birinci derece deprem kuşağında. Onun için bu binaları yıkıp yeniden yapacağız. Ülkemiz zenginleştikçe, refah seviyesi arttıkça bu dönüşüm devam edecek. Biz de şehrimizi dönüştürmeye gayret ediyoruz." dedi.


Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla devam ettiklerini anlatan Sekmen, şunları kaydetti:

"Kayı ismini verdiğimiz konutlarımızın temelini atıyoruz. Biliyorsunuz Kayı, Osmanlı'nın kuruluş yıllarında adını o gün duyurmuş ve Osmanlı'nın temelini oluşturmuş bir yapılanma. Biz de Hasani Basri Mahallesi'nde kentsel dönüşümün temelini başlatıyoruz. Eski Erzurum'u yeniden canlandıracağız. Modern, çağdaş ve tarihi yaşatan konutlarımız olacak. Buradaki konutlarımızı her vatandaşımız alma imkanına sahip olacak. Ucuz konutlar yapacağız. Tarihi koruyan ama kenti dönüştüren bir anlayışla yapacağız. Vatandaştan da para almıyoruz. Eskiyi getir yeniyi götür anlayışıyla çalışıyoruz. "


Konuşmaların ardından protokol üyeleri Kayı Erzurum Konutları'nın temelini attı.Hasani Basri Mahallesi'ndeki 6 bin 150 metrekare araziye 10'ar katlı 5 blok olarak kurulacak söz konusu konutlar 200 daireden oluşacak.


AA


Geri Dön