29 / 03 / 2024

Canik Yeni Mahalle'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Canik Yeni Mahalle'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Canik Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm çalışması Kuzey Yıldızı'ndan sonra Yeni Mahalle'de de dönüşüm çalışması başlatan belediye, eski binaları yıkıyor.



Kuzey Yıldızı ve Mavi-Yeşil Kent projelerinin ardından Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm çalışmasına imza atan Canik Belediyesi, dönüşümü aralıksız sürdürüyor. Toplam 388 dönüm alanda Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan 2 bin 688 konutluk Kuzey Yıldızı ve 600 konutluk Mavi-Yeşil Projeleri ile dönüşümde öncü olan belediye, Yeni Mahalle'de başlattı kentsel dönüşüm çalışması kapsamında eski binaları yıktı.

 

ESKİ BİNALAR YIKILIYOR 

Canik Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırma çalışmaları yürütülen Yeni Mahalle'de 80,5 dönüm alanda modern bir yaşam alanı inşaa edilecek. Proje kapsamında, dönüşüm alanı içerisinde bulunan yaklaşık 200 binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Mahalle'de uygulanan kentsel dönüşüm projesi ile Canik'in şehircilikte marka haline geleceğini ve Emlak Konut tarafından taslak projeleri hazırlanan Yeni Mahalle'nin, proje tamamlandığında çok modern bir havaya bürüneceğini söyledi. 


DAHA GÜVENLİ BİR ŞEHİR 

Mutlu bir şehir parolasıyla daha iyi bir gelecek için çalıştıklarını belirten Genç, "Yeni Mahallemizde uygulayacağımız kentsel dönüşüm projesi ile eski binaların yerini modern, sağlam binalar alacak. Biz aslında ilçemizde bir dönüşümü gerçekleştirirken, daha güvenli bir şehir ortaya çıkarıyoruz. Canik'in geleceğini çocuklarımız için inşaa ediyoruz. Yeni Mahallemizdeki çocuklarımız artık bütün sosyal donatıları olan modern bir yaşam alanında, daha mutlu ve geleceğe güvenle bakan biryaşam imkanına kavuşacak" dedi. 


Altınova Gazetesi


Geri Dön