19 / 04 / 2024

Canik'teki kentsel dönüşüm şehre estetik katıyor!

Canik'teki kentsel dönüşüm şehre estetik katıyor!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda ülkeleri ileriye taşıyacak olanların yerel yönetimler olduğunu belirterek, 21. yüzyıla uygun belediyecilik yaptıklarını söyledi.



Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda ülkeleri ileriye taşıyacak olanların yerel yönetimler olduğunu belirterek, 21. yüzyıla uygun belediyecilik yaptıklarını söyledi. 



Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda ülkeleri ileriye taşıyacak olanların yerel yönetimler olduğunu belirterek, 21. yüzyıla uygun belediyecilik yaptıklarını söyledi. Canik Belediyesi ile Mavi Toplum, Aile ve Çocuk Derneği (MAVÎTAÇ) ve Ürdün Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "İnternet ve Şiddet" konulu uluslararası sempozyum yarın başlıyor. Canik Kültür Merkezi'nde saat 09.00'da başlayacak olan ve yabancı akademisyenlerin de katılacağı sempozyum öncesi, MAVİTAÇ Demek Başkanı Cesur Ceylan üe Ürdün Şiddete kaışı Kadın Derneği Başkanı Kholoud Khrais ve demek üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. 


Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Canik Belediyesi'nin çalışmaları ve Samsun hakkında konuklara bilgi veren Başkan Genç, Samsun'un geçmişte Anadolu'nun ticari ve kültürel başkentliğini yaptığma işaret ederek, "Geçmişte uluslararası bir şehir olan Samsun'da, medeniyetimize uygun bir belediyecilik yapıyoruz. 


Çünkü biliyoruz ki artık bu yüzyılda şehirler yanşıyor. Dolayısıyla ülkeleri de ileriye taşıyacak olan yerel yönetimlerdir. Bu manada yaptığımız eğitim, kültür, spor, sanat, kentsel dönüşüm y ayrımlarıyla şehrimizin gelişimini sağlarken, ülkemizin de daha ileriye gitmesine katkıda bulunuyoruz" dedi. 

Canik Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla şehre ruh kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Genç, "Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlakıdır. 


Bu ikisinin birleşimi şehrin ruhunu oluşturur. Biz yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrimize estetiktik kazandırırken, eğitim ve kültür yatırımlarımızla da milli ve manevi değerlerini bilen, ahlaklı gençler yetiştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar aynı zamanda, düzenleyecek olduğumuz 'İnternet ve Şiddet' sempozyumunda da ele alınacağı üzere, şiddetin, toplumsal çatışmaların da önüne geçecek yatırımlardır" diye konuştu. Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, Ürdün Şiddete Karşı Kadın Derneği Başkanı Kholoud Khrais'e Canik Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda perspektif kursiyerlerinin yaptığı üç boyutlu tablo hediye ederken, MAVİTAÇ Dernek Başkanı Cesur Ceylan'a da seramikten kaftan verdi. 


Anayurt



Geri Dön