25 / 04 / 2024

Canpa Grup Regnum SKY Tower Mart 2016'da tamamlanacak!

Canpa Grup Regnum SKY Tower Mart 2016'da tamamlanacak!

Canpa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, proje ortağı oldukları Regnum SKY Tower Projesi'nin sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin en iyi sosyal donatılara sahip projesi olduğunu söyledi.



Canpa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, proje ortağı oldukları Regnum SKY Tower Projesi'nin sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin en iyi sosyal donatılara sahip projesi olduğunu söyledi. Özcan, "Biz ofis satmıyoruz. 

Biz performans satıyoruz" dedi. Özcan, "İçinde Playstation odasından, Squash sahasına, HappyHourLounge'dan Mini Golf'e kadar çalışan performansını arttıracak ortak alanlar tasarladık. Çünkü biliyoruz ki günümüzde çalışma saatleri çok uzadı. Artık yeri geliyor duş alıp ofiste uyumanız bile gerekebiliyor. 

Biz yalnızca lokasyonu veya açılır camlarıyla değil, sunduğu yaşam kalitesiyle öne çıkan bir kule yapıyoruz. Bu prestijli bina da sadece patronların değil, çalışanların da "Ben Regnum SKY Tovver'da çalışıyorum" demekten gurur duyacağı bir marka yaratmak için yola çıktık. Regnum SKY Tower Projesi'nde ortağımız Öztürk ve Uzaltaş Grupları ile yol alıyoruz. Proje 2016 yılı Mart ayında bitecek. Satışlar 2015 Ocak ayında başlayacak. 

Ön talep topladık ve inanılmaz mutluyuz. Satışı Akfen, kiralamayı ve bina yönetimini Tepe Grubu yapacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çıkalım satalım en fazla para kazanalım mantığı ile bakmadık" diye konuştu. 



STOPER İLE DÜNYAYI 'İZOLE" EDİYORLAR 

Öte yandan yüzde 50-50 ortaklık yapısıyla Türk-Belçika sermayesinin hayat verdiği Stoper, bitümlü membraıı ile dünyayı izole ediyor. Stoper'in de bünyesinde bulunduğu Canpa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, 2015 yılında halen 38 olan ihracat yapılan ülke sayısını 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

İzmit-Aslanbey Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalarının 2005 yılında üretime başladığını hatırlatan Özcan, halen 12 milyon metrekare olan üretim kapasitelerinin 10 milyon metrekaresinin kullanıldığını kaydetti. 

Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında önemli projelere imza attıklarına vurgu yapan Özcan, "Yapımı süren 3. Köprünün viyadükleri bize emanet edildi. TAV'ın yaptığı havalimanları, Zorlu Center ve Tepe Prime gibi önemli projelere imza attık. Üretimin yüzde 34'ü ihracat odaklı. 38 ülkeye ihracat yapıyoruz. Gerek yurtdışı kökenli yatırımcılar gerekse Türk müteahhitlerinin yurtdışı projelerinde talep görüyoruz. Türk cumhuriyetlerindeki ciddi yatırımlarda bizim ürünlerimiz kullanıldı. Her kıtada varız. Bangladeş'ten Nevvyork'a kadar mal satıyoruz. Kısacası Stoper dünyayı 'izole' ediyor" diye konuştu. 



YALITIM PAZARININ GELECEĞİ PARLAK 

Yalıtım sektöründe özellikle kentsel dönüşüm ile hareketli günlerin yaşanacağını öngören Özcan "Binalar da enerji seviyesine göre kategorilere ayrıldı. Şekerbank 2 yıl süreli sıfır faizli kredi imkânı sağladı. Bu da sektörün gelişimini hızlandırdı. Isı yalıtımı konusunda enerji tasarrufunun çok önemli olduğu bir Özcan "Binalar da enerji seviyesine göre kategorilere ayrıldı. 

Şekerbank 2 yıl süreli sıfır faizli kredi imkânı sağladı. Bu da sektörün gelişimini hızlandırdı. 

Isı yalıtımı konusunda enerji tasarrufunun çok önemli olduğu bir ülkede yılda S milyar tasarruf sağlayabiliyoruz. Bu parayı şu anda havaya atıyoruz. 


Gelişme var ama daha hızlı olmalı. Kentsel dönüşüm bu pazar için büyük bir fırsat olacak" dedi. 

ülkede yılda 5 milyar tasarruf sağlayabiliyoruz. Bu parayı şu anda havaya atıyoruz. Gelişme var ama daha hızlı olmalı. Kentsel dönüşüm bu pazar için büyük bir fırsat olacak" dedi.


"2015 TEMKİNLİ BÜYÜME DÖNEMİ OLACAK" 

Gelecek yılın "Genel Seçim"lerin olması nedeniyle piyasalarda tedirginliğe neden olduğuna değinen Özcan, bu süreci doğru yönetmek gerektiğinin altını çizdi. Özcan, "2015 yılı için aslında tedirginiz. Çiinkü seçim yılı yaşayacağız. Karar ve satın alma sürecinde öteleme dönemi oluyor. Mart ve Eylül döneminde durağanlık bekliyoruz. 


Bu nedenle ihracata odaklanacağız. Satış yapıyoruz ama bunların ödemesinde piyasalarda ciddi sıkıntılar var. Risk sigortası sürecine giriyoruz. 

Biz firmayı ne kadar araştırırsak araştıralım, en güvendiğiniz firmalarda bile sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. 2015 yılında Canpa olarak temkinli büyüyeceğiz. Kime satacağımızı ve kiminle çalışacağımız konusunda titiz davranacağız" diye konuştu. 


ANKARA'DA TİCARET HAYATI... 

Ankara'nın ticari ve sosyal alanda gelişimine değinen Özcan, "Ankara, Avrupa'daki başkentler arasında ikinci plana itilmiş durumda. Havaalanına metro bağlantısı ve direkt uçuşlar konusunda sıkıntı yaşanıyor. Ankara'da turizmin gelişmesi gerekiyor. Ankara'da bir gün bile kalınmadan geri dönülüyor. 'İşimi halledip dönme' düşüncesini aşmak istiyoruz. Termal ve kültür turizmi odaklı yapıyı güçlendirebiliriz" dedi. Ankara'nın gelişiminde hizmet sektörü ile organize sanayi bölgelerinin büyük rol üstlendiğini belirten Özcan, bu konuda şu bilgileri verdi: "OSB'ler bu konuda teşvik edilmeli. Sanayi bölgelerine yönelik teşvik programları oluşturulmalı. Bunun dışında turizm sektörü Ankara'nın geleceğinde güçlü olan sektördür. Özellikle Arap ülkelerinden gelen turistleri buraya çekebiliriz. Öte yandan Ulus'un çehresinde ciddi düzenlemeler var. Turist güvenliği ve altyapı konusunda çalışmalar yapılmalı. Kentsel dönüşüm ayağında bu bölge de dikkate alınmalı, turizm bölgemizin de dönüşümünü sağlamak zorundayız. Ayrıca  Ankara  olarak bilişim sektörüne daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor." 


"SICAK PARA DEĞİL KALICI YATIRIMA ODAKLANMALI" 

Ankara'da kalıcı sermaye ve yatırıma odaklanılması gerektiğine vurgu yapan Özcan, "Ankara'daki genç beyinlerin göç etmemesine odaklanmalıyız. Teknoparklarda gelişen bilim firmalarının barınabilecekleri platformlar oluşturulmalı. Kalıcı yatırım teşvik edilmeli. Sıcak para değil kalıcı yatırımlar önceliğimiz olmalı. Bizim borsamıza giren sıcak para bir dakikada çıkabiliyor. Dubai modeline bakınız... Oradaki yatırımı yaptığında yatırımcının çıkması 10 yılı buluyor" dedi. 

Ticaret Gazetesi


Geri Dön