16 / 04 / 2024

Çapa Tıp Fakültesi'nin Hasdal'daki yeni yeri kısa sürede tamamlanacak!

Çapa Tıp Fakültesi'nin Hasdal'daki yeni yeri kısa sürede tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul'da yaşanan deprem sonrası İstanbul Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde Çapa Tıp Fakültesinin Hasdal'da yeni birimlerini inşa ettiklerini söyledi. Kurum, "Birinci etabın yıl sonuna kadar ihalesini yapacağız" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı. Bakan Kurum Çapa Tıp Fakültesi'nin taşınması ile ilgili açıklama yaptı.

Çapa Tıp Fakültesi nin Hasdal daki yeni yeri kısa sürede tamamlanacak!

"Çapa'ya ilişkin yerleşim alanları inşaatı tamamlanacak"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, İller Bankasının sermaye tavanının 18 milyar TL'ye yaklaştığını, bunu 30 milyar TL'ye çıkararak kalan 12 milyar TL ile de vatandaşların hizmetine yönelik projeler yapılacağını belirtti.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Halkalı arazisinin 6306 sayılı kanun gereği rezerv yapı alanı olduğunu söyleyen Kurum, burada şehircilik ilkelerine uygun, az katlı, yeşil alanları ve sosyal donatıları olan örnek proje yürütüldüğünü ifade etti.

Kurum, İstanbul'da yaşanan deprem sonrası İstanbul Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde Çapa Tıp Fakültesinin Hasdal'da yeni birimlerini inşa ettiklerini söyledi. Kurum, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Birinci etabın yıl sonuna kadar ihalesini yapacağız ve en kısa sürede Hasdal'da Çapa'ya ilişkin yerleşim alanları inşaatı tamamlanacak. Aynı şekilde Cerrahpaşa'da, Avcılar'daki yerleşkelerde sorunlar var. Öğrencilerimizi başka alana naklettik ve 2019 yılı sonuna kadar Cerrahpaşa Hastanemiz ve Avcılar kampüsümüzdeki eğitim yapılarının inşaatlarına başlayacağız ve en kısa sürede bu süreci tamamlamış olacağız. Marmara Üniversitesi kampüsündeki binaları yeniliyoruz. Şehrimizde ne kadar kamu binası varsa buna ilişkin kentsel dönüşüm sürecini de hızlı, kararlı şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz"


Çapa’da hasar grevi!
 


Geri Dön