25 / 04 / 2024

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.



2 milyar TL'lik hastane yapım ihalesinin, ihaleden 4 ay sonra yılın ilk resmi iş gününde Kamu İhale Kurumu tarafından kamuoyuna açıklandı.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; “İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi 1. Etap Hastane Binası İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi” için Kamu İhale Kanunu'nun esas olarak belirlediği rekabetçi, şeffaf “Açık” usül kullanılmadı. 

İhale, kanunun olağanüstü ve önceden öngörülemeyen haller için istisna olarak belirlediği “Pazarlık” usulünü düzenleyen 21b maddesine dayandırılarak yapıldı. 24 Ağustos'ta yapılan ihaleye, 6 şirket özel olarak davet edildi.

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

Yaklaşık maliyeti 2 milyar 51 milyon TL olarak belirlenen ihale, 1 milyar 920 milyon TL'ye Kolin İnşaat'ın oldu. 11 Eylül'de imzalanan sözleşmeye göre inşaatın 990 günde bitirilmesi planlandı. Buna göre inşaatın 7 Haziran 2023 günü bitirileceği belirtildi. 

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Projeyle ilgili ilk işaretleri Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018'de açıklamıştı. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde birçok binasın deprem riski sebebiyle yıkılması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal'da yaklaşık 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini dile getirerek, “Orada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsü veya külliyesi olacak” demişti. 

Çapa Tıp Fakültesi'nin binasında yıkım başladı!


Geri Dön