23 / 04 / 2024

Çapa Tıp Fakültesi yenilenmeli!

Çapa Tıp Fakültesi yenilenmeli!

Kamuoyunda Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yenileneceği ve Sultangazi’ye taşınacağı yönündeki tartışmalar dünkü Fatih Belediye Meclis toplantısında gündeme geldi.



Kamuoyunda Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yenileneceği ve Sultangazi’ye taşınacağı yönündeki tartışmalar dünkü Fatih Belediye Meclis toplantısında gündeme geldi. Fatih Belediyesi CHP Grup Başkanı Soner Özimer, konuyla ilgili sözlü soru önergesi verdi.İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinin yenilenmesi gerektiğini ve bu konuda bir itirazlarının olmadığını söyleyen Özimer, “Yaşanacak büyük İstanbul depreminde ne olacağı belli değil. Dolayısıyla ayakta kalması en büyük temennimizdir. Bunun için de yenilenmeyi destekliyoruz” dedi.


‘HALKA AÇIKLAYIN’


Daha önce iki CHP milletvekilinin TBMM’de soru önergesi verdiğini hatırlatan Özimer, “Hastane, Sultangazi’ye gidecek, geri gelmeyecek”, “Arazisi Araplara satılacak” şeklinde söylentiler dolaştığını ifade etti. Özimer, Çapa ve Cerrahpaşa hastaneleri önündeki esnafların taşınma tartışmalarına karşı “Taş yerinde ağırdır” adı altında bir kampanya başlattığını söyledi. Söylentilerin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Özimer, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i hazırlanan plan ve projeleri kamuoyuna duyurmaya davet etti.Özimer, belediye meclisi başkanlığına şu soruları yöneltti: “Bahse konu yerlerin plan, proje, maketi hazırlandı mı? İhale sonucu belli mi? Hastane ihalesini hangi firma, ne zaman, kaç liraya aldı? Hastane binası kaç senede yapılacak? Yapım aşamasında hastalar ve öğrenciler ne olacak? Taşınan hastanenin tamamı geri gelecek mi? Hastane ya da hastaneler geçici süre nerede hizmet verecek?”



Irmak METE/Aydınlık


Geri Dön