28 / 03 / 2024

Çapa Tıp Fakültesi son durum

Çapa Tıp Fakültesi son durum

Kamuoyunda Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yenileneceği ve Sultangazi’ye taşınacağı yönündeki tartışmalar dünkü Fatih Belediye Meclis toplantısında gündeme geldi.

Halk, Çapa Tıp Fakültesi'nin taşınmasını istemiyor!

İstanbul Üniversitesi'nin iki tıp fakültesinden biri olan Çapa Tıp Fakültesi, şu sıralar alt yapı yetersizliği, depreme dayanıksız olması gibi nedenlerle Sultangazi’ye taşınacak olmasıyla gündemde. Halk, Üniversite'nin taşınmasına tepkili.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

Deprem riski taşıdıkları için taşınması kararı alınan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Hastanesinin yeni adreslerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. İki hastanenin taşınacağı yeni adresleri neresi olacak?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alacağını duyurdu. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na farklı branşlarda çok sayıda akademik personel alınacak.

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde ne yapılacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu açıkladı.

Bursa’ya ikinci tıp fakültesi kuruluyor!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bursa’da açılacak olan ikinci tıp fakültesinin kurulması çalışmaları kapsamında Bursa İl Sağlık Müdürü’nü ziyaret gerçekleştirdi.

Erzurum'da hayata geçirilecek ikinci tıp fakültesi için ilk adım atıldı!

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, fakültenin kurulması çalışmaları kapsamında Erzurum Şehir Hastanesi'nde incelemeler yaptı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı 3 yeni tıp fakültesi kurulacak!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde İzmir, Trabzon ve Bursa illerinde yeni tıp fakülteleri kurulacak.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açıldı!

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmete açıldı...

Çapa Tıp Fakültesi son durum Haberi

Çapa Tıp Fakültesi son durum

Kamuoyunda Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yenileneceği ve Sultangazi’ye taşınacağı yönündeki tartışmalar dünkü Fatih Belediye Meclis toplantısında gündeme geldi. Fatih Belediyesi CHP Grup Başkanı Soner Özimer, konuyla ilgili sözlü soru önergesi verdi.İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinin yenilenmesi gerektiğini ve bu konuda bir itirazlarının olmadığını söyleyen Özimer, “Yaşanacak büyük İstanbul depreminde ne olacağı belli değil. Dolayısıyla ayakta kalması en büyük temennimizdir. Bunun için de yenilenmeyi destekliyoruz” dedi.


‘HALKA AÇIKLAYIN’


Daha önce iki CHP milletvekilinin TBMM’de soru önergesi verdiğini hatırlatan Özimer, “Hastane, Sultangazi’ye gidecek, geri gelmeyecek”, “Arazisi Araplara satılacak” şeklinde söylentiler dolaştığını ifade etti. Özimer, Çapa ve Cerrahpaşa hastaneleri önündeki esnafların taşınma tartışmalarına karşı “Taş yerinde ağırdır” adı altında bir kampanya başlattığını söyledi. Söylentilerin önüne...