19 / 04 / 2024

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 



İstanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; fakültenin açılışına  İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan katıldı. 

Açılışta konuşma yapan Prof. Dr. Ak, yakın zamanda yaşanan deprem sebebiyle, bir takım önlemler çerçevesinde bünyelerine kattıklarını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

Üniversiteye sağladıkları imkan içim Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na teşekkür eden Prof. Dr. Ak, "Burada İstanbul Tıp Fakültemiz hiçbir enerji kaybına yol açmadan hem öğrencilerimize hem de topluma bir taraftan sağlık eğitimi, diğer taraftan sağlık hizmetini sunma fırsatını yakalamış oldu. Burada göz ve kulak, burun, boğaz hastalıkları hizmetleri yapılacak. Her iki anabilim dalının Türkiye adına çok güçlü, zengin bir kadrosu var. Bu kadro burada hem eğitim hem de sağlık hizmeti bakımından üst düzeyde hizmet sunmaya devam edecekler. Aslında eğitim dediğimiz sadece lisans eğitimi değil, tabii ki hem kendi personelinizi yetiştirme hem de Türkiye'ye değerli, nitelikli insan yetiştirme anlamında uzmanlık eğitimi de burada verilecek. Türkiye'nin gelecekteki doktorları buradan büyük bir ehliyetle eğitimlerini alıp, sağlık hizmetinin neferleri olarak da görev yapmaya devam edecekler" dedi. 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

Bu hastaneyi açmaktan gurur duyuyoruz 

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de açılan kulak, burun, boğaz ve göz hastanesinin yurt dışında örneklerinin olduğunu ancak Türkiye'de bir örneğinin bulunmadığını belirterek "Geçen sene deprem nedeniyle Sağlık Bakanlığımızın büyük bir lütfuyla bize bağışlamış, bahşetmiş oldukları, tekrar restorasyon ve sonrasında kulak, burun, boğaz ve göz gibi iki güzide cerrahi branşa böyle bir imkan sağlamış oldukları için ben de teşekkür etmek istiyorum. Göz ve kulak, burun, boğaz neden önemli diye bakacak olursak, birbirine yakın iki tane organın hastalıkları ve gerçekten cerrahi olarak da çok sayıda hastaya hizmet veren üniteler bunlar. Hem göz olsun hem kulak, burun, boğaz olsun ameliyat sırası bekleyen çok sayıda hastanın var olduğunu biliyoruz. Bu amaçla biz böyle bir üniteyi, böyle bir hastaneyi İstanbul Tıp Fakültesi bünyesinde de kurduğumuz için gururlu, mutlu olduğumuzu söylemek istiyoruz. Burada 70 yataklı, 11 tane son derece teknolojik imkanlarla donatılmış ameliyathane imkanlarına sahip. Yoğun bakım yataklarıyla gerçekten bütün ihtiyacı karşılanacak, gerçekten hiçbir şeyden kaçınılmadan bağışçılarımızın da katkısıyla böyle bir hastaneyi açmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuşma sonrasında hastane basın mensuplarına gezdirildi.

İÜ Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli atıldı!


 


Geri Dön