18 / 04 / 2024

Caprice Gold mağdurları eylem yaptı!

Caprice Gold mağdurları eylem yaptı!

"Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanan Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold projesi ile mağdur ettiği vatandaşlar, yıllardır tamamlanamayan inşaatın önünde eylem yaptı, mağdurlar projeye kayyum atanmasını istedi.




"Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanan Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold projesi ile mağdur ettiği vatandaşlar, yıllardır tamamlanamayan inşaatın önünde eylem yaptı, mağdurlar projeye kayyum atanmasını istedi.


2010 yılında başlayan ve 2013 yılında tamamlanacağı açıklanan 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold'un 2 yıl geçmesine rağmen bitmemesi projeye yatırım yapan vatandaşları çileden çıkardı. Bayrampaşa'daki Caprice Gold projesinin inşaat alanında toplanan yaklaşık 150 kişi tapularını göstererek mağdur olduklarını dile getirdi, grup basın açıklamasının ardından dağıldı. 


Bayrampaşa'daki projeden devre mülk alarak mağdur olanların tam sayısı bilinmiyor ama Jet Fadıl'ın mahkemede verdiği rakam 8 bin 400 kişi. Fadıl Akgündüz 2002 yılında da  dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanıp hapis yatmıştı. 


Neler olmuştu?

2010 yılında başlayan Caprice Gold'un taahhüt edilen 2013 yılında bitirilememesi nedeniyle kira parası alan mağdurlar, bu paranın da aylardır kendilerine ödenmediğini söylemişti. Caprice Gold ve Caprice Maldivler projesi mağdurları, Fadıl Akgündüz ve çalışanları hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2010 yılında başlayan ve 2013 yılında tamamlanacağı açıklanan 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold’un 2 yıl geçmesine rağmen bitmemesi ve sahibi Fadıl Akgündüz’ün tutuklanması, projeye yatırım yapan vatandaşları çileden çıkardı. Bayrampaşa’daki inşaat alanında toplanan yaklaşık 150 kişi eylem yaptı. Tapularını göstererek mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar devletin projeye el koymasını talep etti. Caprice Gold Yatırımcılar Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, “Fadıl bey bir an önce bu kadar insanın parasını geri ya versin ya da oteli bitirsin. Bir an önce bu insanların mağduriyetleri gidersin. 5 yıldır bu otel neden bitmiyor? Hepimiz bu işin sonuna kadar arkasında olacağız. Bu otel bitene kadar da bu işin sonunu bırakmayacağız” dedi.


Vatan 


Haber Habertürk'te şu şekilde yer aldı;


Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği vatandaşlardan oluşan Caprice Gold Yatırımcılar Derneği üyeleri, Bayrampaşa’daki Caprice Gold Otel inşaatı önünde eylem yaptı. Kamuoyunda Jet Fadıl olarak tanınan Fadıl Akgündüz’ün projelerinden Caprice Gold Bayrampaşa ve Maldivler’e yatırım yaparak mağdur olanlar tarafından kurulan Caprice Gold Yatırımcılar Derneği üyeleri, ellerine aldıkları ‘Kayyum atansın’ pankartları eşliğinde haklarını aradı.



Habertürk 



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Bayrampaşa'da inşası durdurulan Capris Gold mağdurları bina önünde toplanarak haklarını talep etti. Mağdur vatandaşlar, "Tapum var malım yok", "Fadıl ver paramı" şeklinde dövizler taşıdı. Eylem mahaline sivil polislerin yanı sıra TOMA aracı ile çevik kuvvet polis takviyesi yapıldı. 


Bina önünde ellerinde dövizlere toplanan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Grup adına konuşan Caprice Yatırımcıları Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, otelin iki yıldır atıl durumda olduğunu ve bitirme adına hiçbir faaliyetin yapılmadığını söyledi. 


Bakırcı, "Fadıl Akgündüz bir an önce bu kadar insanın parasını geri versin ya da bu oteli bitirsin" dedi. Mağdur bir vatandaş ise otel sahiplerinin, "Otel açıldığı zaman size kira getirişi olacak. İki senede bitecek. Her sene sizden otomatikman kiralayacağız" vaadinde bulunduğunu öne sürdü. Capris Gold mağdurlardan Mehmet Yavuz ise "1990'dan beri biriktirdiğim bütün birikimlerimi bu adama verdik. 250 bin civarında para verdim. Esnaflık yaparak zor şartlarda 20 yılda bu parayı kazandım. 


Buna verdik. Bu da bütün hayatımı, her şeyini, aldı sildi süpürdü götürdü" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


NİTELİKLİ dolandırıcılık suçundan geçtiğimiz günlerde cezaevine giren Uet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz mağdurları, seslerini duyurmak için biraraya geldi. 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold Otel'e para yatırdıklarını söyleyen yaklaşık 150 kişi, Bayrampaşa'daki inşaat alanında toplandı. 'Tapum var malım yok', 'Sabır taşı çatladı' yazılı pankartlar açan ve tapularını gösteren mağdurlar, devletin projeye bir an önce el koymasını talep etti. Caprice Gold Yatırımcılar Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, "Fadıl Bey bir an önce insanın parasını ya geri versin, ya da oteli bitirsin. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. Jet Fadıl'ın mahkemede verdiği mağdur rakamının 8 bin 400 kişi olduğu öğrenildi. 


Yeni Yüzyıl


Haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


FADIL Akgündüz'ün tutuklanmasından sonra inşası durdurulan Bayrampaşa'daki Caprice Gold mağdurları yeni yılda mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. 


2015 yılının son günlerinde durulan inşaatın önünde toplanan Caprice Gold mağdurları, 'Tapum var malım yok', 'Kayyım atansın', 'Fadıl ver paramı' şeklinde dövizleri taşımıştı. Caprice Gold'a kayyum ataması yapılmasını isterken mağdur vatandaşlar adına konuşan Caprice Yatırımcıları Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, otelin iki yıldır atıl durumda olduğunu ve bitirme adına hiçbir faaliyetin yapılmadığına ve çok sayıda mağdur olduğuna dikkat çekmişti. 


FADIL'DAN ALINSIN 

Mağduraların arasında üzüntüden kanser olup ölen insanlar olduğu bilgisini veren Dernek Başkanı Bakırcı yeni yılda aynı acıları yaşamak istemediklerini belirtip taleplerini şöyle sıralıyor: "İntihar etmek isteyen insanlar var. Bunu her gün derneğe gelip anlatan var. Artık vicdanımız da almıyor, kalbimizde bunu taşımıyor. Fadıl Bey bir an önce bu kadar insanın parasını geri versin ya da bu oteli bitirsin". 


Otel sahiplerinin, "Otel açıldığı zaman size kira getirişi olacak. İki senede bitecck. Her sene sizden otomatikman kiralayacağız" vaadinde bulduğunu söyleyen vatandaşlar otelin bitirilmesini istiyor. Bundan yaklaşık 5 yıl önce yapımına başlanan ve daha önce 2012'de bitirilmesi planlanan otelin 9 bin dolayında mağduru bulunuyor. 


Evrensel


Geri Dön