17 / 04 / 2024

Caprice Gold mağdurlarından Akgündüz’e suç duyurusu!

Caprice Gold mağdurlarından Akgündüz’e suç duyurusu!

Caprice Gold’dan devremülk alanlar, projeyi 5 yıldır teslim etmeyen Fadıl Akgündüz’ü mahkemeye verdi. Doğan Bakırcı, “Biz Akgündüz’ün tamamen bu işi bırakıp kaçtığını düşünüyoruz.” dedi.



Caprice Gold’dan devremülk alanlar, projeyi 5 yıldır teslim etmeyen Fadıl Akgündüz’ü mahkemeye verdi. Herkese ‘Akgündüz’ün vaatlerine kanmayın’ çağrısında bulunan Caprice Yatırımcıları Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, “Biz Akgündüz’ün tamamen bu işi bırakıp kaçtığını düşünüyoruz.” dedi.


Caprice Yatırımcıları Derneği (CYD) üyeleri, vaat ettiği projelerle binlerce kişiyi dolandıran Fadıl Akgündüz hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Doğan Bakırcı, Akgündüz’ün, hiçbir projesini tamamlamamasına ve on binlerce kişiyi dolandırmasına rağmen hâlâ yeni projelerle ortaya çıkıp insanlardan para topladığını söyledi. Bakırcı, Akgündüz’ün projelerine kanmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.


Akgündüz’ün Caprice Gold, Jetkent, Proton ve Malpler gibi birçok proje ile toplumun karşısına çıktığını ifade eden Bakırcı, “Tabii ki hiçbir projesini sonuçlandırmadı. Kendisiyle alakalı birçok çalışmamız oldu. Yaklaşık 12 bin kişinin mağdur olduğu bir dönemdeyiz. Aileler çok zor durumda. Bununla alakalı Caprice Yatırımcılar Derneği adı altında bir dernek kurduk. Bu arkadaşlarımızın sesini duyurmak ve bütün kamuoyuyla bunu paylaşmak için adaletin tecelli ettiği yüce makama geldik. 185 tane vekaletle birlikte suç duyurusunda bulunduk. Takipçisi olacağız ve bu dosyaya binlerce şikâyet dilekçelerini katacağız.” dedi.


Seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Bakırcı, “Bütün Türkiye’ye bunu buradan duyurmak istiyoruz. Biz dernek olarak bu projelerin tamamlanması için buradayız. Fadıl Akgündüz’e de basın aracılığıyla ulaşmak istiyoruz. Bu projeleri bir an önce bitirmesini bekliyoruz. Çünkü çok mağdur olmuş insanımız var. Ailesi yıkılan, boşanan, hatta kahrından ölen insanlarımız var. Bunlar da derneğimizin dosyalarında mevcuttur.” diye konuştu.


Akgündüz’e ulaşamadıklarını ifade eden Bakırcı, “Birçok şekilde temasta bulunmaya çalıştık. Ama hiçbir telefonumuza cevap vermedi. Araya koyduğumuz insanlara da cevap vermedi. Biz artık kendisinin tamamen bu işi bırakıp kaçtığını düşünüyoruz. Çünkü şimdiye kadar bir açıklama yapması gerekirdi. En azından ‘şu günde şu tarihte yapacağım, bitireceğim’ açıklaması yapması gerekiyordu. Ben bir müteahhit olsaydım aksaklıklar olmuşsa bunun açıklamasını her zaman yapardım. Şu sebepten dolayı yapamadım derdim. Tamamen dolandırıcılık hikayesi bu.” dedi.


‘Kahrından ölen insanlar var’


Akgündüz’ün son projesinden bahseden Bakırcı, “Bayrampaşa’da Caprice Gold oteli projesi var. Otelin daha inşaatı başlarken kira ödemelerine başladı. Bunun belli bir süre insanları oraya çekmek amaçlı olduğunu tespit ettik. Belli bir aşamaya geldikten sonra şimdi kendisi muhatap olunmayacak şekilde kayboldu ortadan. Ama değişik insanlar üzerinden de ‘home otel’ projesi ile tekrar satışlar yaptığını duyduk. Biz buradan da bir sürü mağdurun oluşacağını ve bunların da aynı şekilde şu anki mağdurlar gibi olacağını düşünüyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz, bu tür projelere kanmayın. Çünkü binlerce, on binlerce insan bu konuyla alakalı mağdur olmuştur. Biz burada bu mağduriyetlere son vermek amaçlı bulunuyoruz.” şeklinde konuştu. Bakırcı, “En küçük devremülk bile 60 bin liradan başlıyor. 24 bin tane aile var. Yüz binlerce insana tekabül ediyor. Tamamı bizim çatımızın altında birleştiler. Yeni mağdurların oluşmaması için bu derneği sürdürüyoruz. İnsanlarımızı da uyanık olmaya davet ediyoruz. Çünkü biz buna kandık.” uyarısında bulundu. Akgündüz hakkında geçtiğimiz ay ünlü futbolcu Tanju Çolak da dolandırıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.


Zaman


Geri Dön