26 / 04 / 2024

Carluccio's Bağdat Caddesi'ndeki restoranını kapattı!

Carluccio's Bağdat Caddesi'ndeki restoranını kapattı!

Bağdat Caddesi aşırı yüksek kiralarıyla adından söz ettiriyor. Caddeden mağazalar bir bir ayrılmaya başladı. Caddeden son olarak kısa süre önce ünlü İtalyan restoran zinciri Carluccio's çıktı.



İstanbul'un en yoğun iş ve alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesi birçok ünlü markaya ev sahipliği yapıyor. Aslında yapıyordu demek daha doğru olacak. Gerek cadde üzerindeki binalarda yaşanan kentsel dönüşüm projeleri gerekse aşırı yüksek kiralar caddede sürekli bir değişime neden oluyor. Özellikle son altı ay içinde yerli yabancı birçok ünlü zincir caddeden ayrıldı. Ağırlıklı olarak giyim firmalarının caddeden çıktığını söylemek mümkün. Boşalan mağazalar ya kiracı bekliyor ya da yeme içme sektörünün yine ünlü zincirleri tarafından tutuluyor. Caddeden son olarak kısa süre önce ünlü İtalyan restoran zinciri Carluccio's çıktı. Oysa bu zincir caddede oldukça iddialı bir açılış yapmıştı. Bu arada kulislerde konuşulanlara göre H&M'in de caddedeki yüksek kiradan dolayı bulunduğu binadan çıkabileceği konuşuluyor. Gerçi H&M yönetimi bu kulis bilgsini yalanlıyor. Mağazanın performansından memnun olduklarını söylüyorlar. Ancak bizim kulis bilgimizin kaynağı da oldukça iddialı... Yine Bağdat Caddesi üzerindeki zincirlerden Diesel için de benzer bir iddia var. Haber kaynaklarımızın iddiasına göre Diesel de kentsel dönüşüm nedeni ile bulunduğu mağazadan ayrılmayı planlıyormuş. Diesel yöneticileri H&M tarafının aksine bu bilgiyi doğruluyor. 

Ancak Diesel'in başka bir mağazada devam edip etmeyeceği belli değil. Bu konuda kaynaklarımız Diesel'in de caddeden ayrılacağını iddia ediyor. Peki bu yaprak dökümü ne anlama geliyor? Bir süredir Bağdat Caddesi'nde müşteri profili değişiyor. Cadde müşterisi ve caddeyi kullananlar farklı bölgelere gidiyor. Yeni profil ise daha çok yeme içme konseptini tercih ediyor. Dolayısı ile mağazalann cirolan azalıyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde caddedeki bu değişimin devam etmesi bekleniyor... 


Para


Geri Dön