26 / 04 / 2024

Carrefour Haramidere şubesi yerine rezidans geliyor!

 Carrefour Haramidere şubesi yerine rezidans geliyor!

İstanbul'da yeni bir alışveriş merkezinin daha inşaatına başlanıyor. Haramidere'deki Carrefour'un yıkılması planlanıyor. Ardından bölgede yeni bir rezidans inşa edilecek. 



Türkiye'deki alışveriş merkezi sayısı 393'e ulaşmış durumda. Kiralanabilir alan ise 12 milyon metrekare düzeyinde. Birçok yeni projenin inşaatı ise sürüyor. Duyduğumuza göre, önümüzdeki günlerde İstanbul'da yeni bir alışveriş merkezinin daha inşaatına başlanıyor.

 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Bu AVM'nin Haramidere'deki Carrefour'un yerine yapılması planlanıyor. Fransız Continent'in kapanmasından sonra onun yerine hizmete giren Cerrefour, Fransız firmanın Türkiye'deki ilk süpermarketlerinden biri olmasının yanı sıra içindeki mağazalarıyla da ilkAVM'lerden biri olma özelliği taşıyordu. Bir ara bölgenin çekim merkezi olan Carrefour, daha sonra bu cazibesini yitirdi. Hazır giyimden beyaz eşyaya birçok sektörden onlarca firma zaman içinde buradaki mağazasını kapattı.


Arkadaşımız Özbey Men'in duyumlarına göre Carrefour'un mülk sahibi olan Çebi Ailesi, burası ile ilgili kararını vermiş; Carrefour yılbaşından sonra yıkılıp yerine içinde AVM'nin de bulunacağı bir rezidans inşa edilecekmiş. Proje, Avcılar ve Beylikdüzü bölgesinde konut ve' iş merkezi inşa eden Gül Yapı ile birlikte gerçekleştirilecekmiş. Carrefour'un içinde bulunan az sayıdaki mağazanın da birkaç gün içinde kapanması bekleniyormuş.


Toplam 120 dönüm arazi üzerine kurulacak yeni AVM'nin içinde çocuk oyun alanları ve çeşitli sosyal alanların yanı sıra bölgedeki AVM'lerde olmayan bazı etkinlik alanları bulunacakmış. Bir başka yenilik de konseptle ilgiliymiş. AVM'de yer verilecek markaların çoğu lüks segmente hitap edenler olacakmış.
 


Geri Dön