16 / 04 / 2024

CarrefourSA’dan gıda tasarrufuna dikkati çeken uygulama: Gıdanı koru tadına şans ver

CarrefourSA’dan gıda tasarrufuna dikkati çeken uygulama: Gıdanı koru tadına şans ver

Yaşam için "Doğrusu" diyerek doğru ürünü, doğru hizmet anlayışı ile sunma iddiasındaki CarrefourSA, gıda tasarrufu için harekete geçti.



 CarrefourSA, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonu ve FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) iş birliğinde başlatılan "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" isimli kampanyaya destek verdi.

Gıda kaybı ve israfını önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonu ile hayata geçirilen "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyasına destek olan CarrefourSA, kampanyaya İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hazırladıkları atölye çalışması ile dikkati çekti.

23 Nisan kapsamında Lezzet Atölyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve CarrefourSA çalışanlarının çocukları büyüklerin yerine mutfağa girerek birbirinden lezzetli menüler hazırladı. Olgunlaşmış, şekli bozulmuş ürünlerle muffin, pizza gibi lezzetler ortaya çıkaran çocuklar, ebeveynlere anlamlı mesajlar verdi.

"GÖRÜNTÜSÜNE ALDANMA"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonu ve FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) iş birliğinde başlatılan ve uluslararası çapta ilgi gören sosyal farkındalık projesi hakkında dünyada her 9 insandan 1’inin açlıkla karşı karşıya olduğundan, her yıl üretilen gıdanın 1/3’ünün kaybolduğundan ve Türkiye’de her yıl 18,8 milyon ton gıdanın çöpe atıldığını belirtti.

Gıda kaybı ve israfını azaltmak üzere başlatılan kampanyanın; gıdaya hak ettiği değeri sunan bir ülke olabilmek açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Karaca, gidanikoru.com web sitesi ve sosyal medya hesaplarından; planlı alışveriş, bilinçli tüketim, son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi farkı, alışveriş ve erzak yönetimi, gıda saklama yöntemleri, yaratıcı tarifler, örnek uygulamalar gibi pek çok içeriğe ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Karaca, İhtiyacı kadar gıda satın almanın, tabağa yiyebileceği kadar yemek koymanın da gıda israfını önemli ölçüde azaltacağını, "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" projesi kapsamında yaptıkları etkinliklerle her bir gencimizi birer "gıda koruyucusu" yapmayı hedeflediklerini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön