26 / 04 / 2024

Çatalca Belediye Meclisi 2017'nin ilk toplantısını yaptı!

Çatalca Belediye Meclisi 2017'nin ilk toplantısını yaptı!

Çatalca Belediye Meclisi 2017 yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi yapıldı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü




Çatalca Belediye Meclisi 2017 yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi yapıldı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü


Çatalca Belediye Meclisi 2017 yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi düzenlenen terör eyleminde yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve 2017 yılının ülkemizin birlik ve beraberliğinin devam etmesi dilek ve temennileri ile başladı.


Gündem maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce ek gündem maddesi okunarak meclis gündemine alınması oylanarak kabul edildi.


Gündemde bulunan;


1- 5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince Belediye Meclisinin "2017 Yılı Çalışma Takviminin belirlenmesi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


2- "Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi" ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


3- Geçici işçilerin vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


4- Mevsimlik işçi çalıştırılması ve vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


5- Boş Kadro, derece ve kadro değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


6- Belediyemiz ile Memur Sendikası arasında "Sosyal Denge Sözleşmesi" imzalamak üzere Belediye Başkanı'na yetki verilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


7- 5393 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyon Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


8- 5393 Sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye Seçimi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi okunarak meclis üyelerin teklifi sonucu CHP Meclis Üyelerinden Halil Muharrem Gök, Remziye Arslanca, Filiz Öder ve AKP Meclis Üyeleri Celalettin Sonkaya ile Hüseyin Kahya oylanarak Denetim Kurulu Üyeliğine seçildi.


9- İlçemiz Akalan, İhsaniye, Subaşı, Celepköy, Gökçeali, Yalıköy ve Kabakça Mahallelerinde Köy Tüzel Kişilikleri adına kayıtlı 2/B vasfındaki taşınmazların alımı ve satımı ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.


10- İlçemiz Kaleiçi Mahallesi Martı Sokak ve devamında uzanan alana "Mehmetçik Meydanı" isminin verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile kabul edildi.


11- Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi ve


12. Gündem maddesi; ailesi şu anda İzzettin Mahallesi Ceylankent’te ikamet eden Tunceli’de şehit olan Piyade Er Uzay Kiniş’nin isminin ilçe sınırları içerisinde sokak ve cadde ismi olarak yaşatılması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi, İmar Komisyonuna havale edildi.


Çatalca Belediye Meclisi 2017 yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi 6 Ocak 2017 Cuma günü saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.



Çatalca Belediyesi



Geri Dön