16 / 04 / 2024

Çatalca'da 22.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Çatalca'da 22.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Çatalca Satış Memurluğu, Çatalca Kaleiçi Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 22 milyon 228 bin 862 TL olarak belirlendi. 



Çatalca Satış Memurluğu, Çatalca Kaleiçi Mahallesi'nde bulunan arsayı 22 milyon 228 bin 862 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 14 Ocak 2021 günü gerçekleşecek. 

T.C. ÇATALCA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Çatalca Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından tapu kaydındaki yükümlülükleri ile birlikte satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ : İstanbul İli Çatalca İlçesi Kaleiçi mah. 211 Ada, 2 Parselde kain tarla vasıflı taşınmaz. Mahalle yerleşik alanına yaklaşık 1.750,00 metre uzaklıkta, doğu sınırı yol, batı sınır tren yolu, kuzey ve güney sınır şahıs parselleri ile çevrilidir. Güney istimatinden hafif daralan diktörtgen şeklindedir. İçerisinde ekonomik değere sahip rapor tarihi itibariyle 24 adet yapı, bitki, tel örgü ve duvar bulunmaktadır. Hafif meyillidir. Mahallede bulunan alt yapı ve diğer belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmaz üzerinde tek katlı çadır, tek katlı prefabrik, tek katlı yığma kargir bina, ahşaptan yapılmış kargir ahır, tek katlı kargir ahır, tek katlı kargir mesken, rapor tarihi itibariyle yapı kabası bitmiş iki katlı betonarme yapı, iki katlı betonarme bina, kargir depo, iki katlı betonarme yapı, kargir depo, tek katlı teraslı mesken, konut tipi konteyner, iki katlı betonarme mesken, kargir depo, tek katlı kargir mesken, rapor tarihi itibariyle yapı kabası ve sıvası bitmiş betonarme natamam bina, rapor tarihi itibariyle tek katlı sıvalı çatısız bina, tek katlı kargir bina, tek katlı hazır prefabrik konut, tek katlı kargir yapı, tek katlı kargir mesken, depo, tek katlı hazır prefabrik konut bulunmakta olup, her birinin etrafında kısmen tel örgü ve duvar mevcuttur. Rapor tarihi itibariyle 12 adet kavak ağacı, 1 adet incir ağacı, 4 adet ceviz ağacı, 1 adet dut ağacı, 10 adet leylandi ağacı, 2 adet akasya ağacı, 2 adet elma ağacı ve 4 adet sedir ağacı bulunmaktadır. Taşınmazın üzerinden enerji nakil hattı geçmektedir.

Yüzölçümü : 75.744,00 metrekare
Hisse : Tam

İmar Durumu : 1/5000 ölçekli İzzettin mahallesi ve Yakın çevresi nazım imar planında tarımsal niteliği korunacak alanda kalmakta olup 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunmadığından imarı yoktur.

Kıymeti : 22.228.862,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında olduğu gibidir
1. Satış Günü : 14/01/2021 günü 10:30 - 10:35 arası
2. Satış Günü : 11/02/2021 günü 10:30 - 10:35 arası
Satış Yeri : Çatalca Adalet Sarayı Önü- Çatalca İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. Hissedar alıcılar payları oranında tellaliye ücretine katlanırlar. Yine hissedar alıcılar satın aldıkları pay üzerinden KDV ödeyeceklerdir. POS cihazı bulunmadığından teminatların POS cihazından çekimi yapılamamaktadır.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. İİK.nun 127.maddesine göre; satış ilanının birer sureti, borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapuya kayıtlı bulunan alakadarlarının tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde ayrıca, adres tahkiki yapılmaz, gazetedeki satış ilanı tebligat yerine geçer.

6-Adresi tapuda ve adres kayıt sisteminde kayıtlı olmayan hissedarlardan;
*********** TC kimlik nolu Kemal CANKURTARAN,
*********** TC kimlik nolu Sevilay DAĞLIOĞLU,
*********** TC kimlik nolu Nejat DAĞLIOĞLU,
*********** TC kimlik nolu Zeynep YEŞİLHasan Oğlu Mustafa FİLİZ ve daha sonra adres kayıt sisteminden adresini sildiren ve MERNİS adresi bulunmayan ve adlarına tebligat yapılamayan hissedarlar yönünden işbu satış ilanı ilanen tebligat yerine geçer. 7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/14 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/11/2020


Geri Dön