25 / 04 / 2024

Hatay Dörtyol'da 8.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Hatay Dörtyol'da 8.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Dörtyol İcra Dairesi Müdürlüğü, Hatay İl, Dörtyol İlçe, Çaylı Mahallesi, Beyleryurdu Mevkii 2618 Parselde yer alan arsayı 8 milyon 171 bin 80 TL'ye icradan satıyor...



Dörtyol İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Hatay İl, Dörtyol İlçe, Çaylı Mahallesi, Beyleryurdu Mevkii 2618 Parselde yer alan arsa 8 milyon 171 bin 80 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 12 Eylül 2019 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

İhale ilanı:
T.C. DÖRTYOL İCRA DAİRESİ
2016/1412 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Hatay İl, Dörtyol İlçe, 2618 Parsel, ÇAYLI Mahalle/Köy, BEYLERYURDU Mevkii,Taşınmaz belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Yol, elektrik hattı, içme suyu ve artezyen su gibi alt yapı imkanlarına sahiptir. Parselin yaklaşık 165 mt. Yol cephesi bulunmaktadır. Çevresi ihata duvarı ve tel örgü ile çevrili olup, iki adet sürgülü giriş kapısı bulunmaktadır. Parsel üç bölüm şeklinde kullanılmakta olup güney bölümünde, soğuk hava deposu, idare binası ve arsası, orta bölümünde narenciye bahçesi ve kuzey bölümünde mesken nitelikli yapı ve dinlenme alanı bulunmaktadır.
Soğuk Hava Deposu:Taşınmaz üzerine yapılmış olan soğuk hava deposu 50*68 mt. ebatlarında ve 3400 m² alanlı olup, mimari projesine göre 2 galeriden 10 soğuk hava deposundan oluşmaktadır. Yapı, betonarme temel üzerine yerleştirilen, betonarme kolon ve prefabrik kirişlerle karkas şekilde inşa edilmiştir. Deponun iç yüksekliği 8 mt.yapının mahya yüksekliği 11,25 mt.dir. Çatı; polipetan dolgulu sac trapez ile kaplanmıştır. Tüm iç duvarlar ve tavanlar sandviç panellerle kaplanmıştır. Zeminler kuvars karışımlı sert beton ile kaplıdır. Depo bölümünde, 14 adet atmosfer kontrollü soğuk muhafaza odaları ve mal sevkiyat bölümleri bulunmaktadır. Depoun dış girişlerinde ve iç geçiş bölümlerinde seksiyonel kapılar bulunmaktadır. Atmosfer kontrollü depolarda ise hermetik kapı bulunmaktadır. Yapının 3 yaş civarında olduğu tespit edilmiştir.
İdari Bina: Betonarme karkas şekilde tek katlı olarak inşa edilmiş olup 20,00*9,50 mt.ebatlarına ve 190 m² yüzölçüme sahiptir. Yapı; bekleme salonu+ yemekhane+mutfak+2adet giyinme odası+muhasebe odası +çalışma odası+mühendis odası+ilaç odası ve wc, banyo bölümlerinden oluşmaktadır. Dış cephesi ve ve iç duvarları sıvalı ve boyalıdır. Zeminleri seramik kaplamadır. Giriş kapısı alüminyum, iç kapılar ahşap, pencereler pvc doğramadır.Yapının yaşı 3 yaş civarında olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca parselin depo bölümünde yaklaşık 2500 m² lik kısım saha betonu ile kaplanmıştır.
Mesken Nitelikli Yapılar: Parselin kuzeyinde bulunan yapı, tek katlı yığma kâgir şekilde inşa edilmiş, 11,30 *30,50 mt.ebatlarında ve toplam 345 m²yüzölçüme sahiptir.Yapı içerisinde iki adet mesken nitelikli bölüm bulunmaktadır.Yapının dış cephesi seramik kaplamadır.
Birinci mesken; standart özelliklere sahip 3 oda +hol+mutfak+wc ve banyo bölümlerinden oluşmaktadır. Dairenin zeminleri seramik kaplama, duvarları sıvalı ve boyalı, kapıları ahşap, pencereleri PVC doğramadır.
İkinci mesken nitelikli yapı; salon+4 oda+mutfak+ hol+ banyo ve wc bölümlerinden oluşmaktadır , odaların zeminleri parke olup asma tavanlıdır. Kapıları ahşap, pencereler pvc doğramadır. Pencerelerde demir korkuluklar bulunmaktadır. Parselin bu bölümünde bahçe alanının peyzaj düzenlemesi yapılmış olup yol ve oto park alanları kilit parke taş ile kaplanmıştır. Bahçe alanında çocuk oyun alanları ve meyve ağaçları bulunmaktadır. Ayrıca parselin depo bölümünde basit nitelikli yüzme havuzu da bulunmaktadır.
Narenciye Bahçesi: Parselin orta bölümünde bahçe alanı yaklaşık 6 dönüm yüzölçüme sahip olup kapama şeklinde narenciye bahçesidir. İçerisinde 30-40 yaşlarında narenciye ağaçları bulunmaktadır. Taşınmazın içindeki yapı değerleri toplamı 2.794.317 TL olup, arazi değeri ise 5.342.805 TL'dir. Toplamda da 8.137.122 TL değerde olduğu bilirkişi marifetiyle tespit edilmiştir.
Adresi : Adana-İskenderun Karayolu Erzin İstikametinde, Dörtyol İlçe Merkezinin Otogar Çıkışı 3.Km.Sinde, Yeşilköy Kavşağına 500 Mt Mesafede, Propratik Lastik Bayii Karşısında Konumludur. Dörtyol / HATAY
Yüzölçümü : 17.809,35 m2
Arsa Payı : 1/1
İmar Durumu : İnşaat tarzı Fiili kullanımı ile kadastro paftasındaki sınırları arasında uyuşmazlık bulunmamaktadır. Batı sınırı hattı boyunca uzanan 2617 parselle birlikte kullanılmaktadır.1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut dışı kentsel çalışma alanı imarına sahiptir.
Kıymeti : 8.137.122,00 TL
KDV Oranı : KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf
Kaydındaki Şerhler : 2565 sayılı kanunun 28.maddesi uyarınca yabancıların taşınmaz mal edinmeyecekleri ve izin almadıkça kiralayamayacakları bölge içerisinde kalmaktadır.
Ayrıca parsel Hatay İl Tarım ve Hayvancılık Orman Müdürlüğü tarafından Büyükova Koruma alanı olarak tespit edilmiştir. 
1. Satış Günü : 12/09/2019 günü 15:00 - 15:05 arası
2. Satış Günü : 14/10/2019 günü 15:00 - 15:05 arası
Satış Yeri : DÖRTYOL HÜKÜMET KONAĞI KONFERANS SALONU, HÜKÜMET KONAĞI ZEMİN KATI, DÖRTYOL-HATAY
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Hatay İl, Dörtyol İlçe, 2617 Parsel, ÇAYLI Mahalle/Köy, BEYLERYURDU Mevkii, olan taşınmaz, ana parselin imar planına göre bölünmesi sonucu plan dışında kalan artık parsel niteliğindedir. Komşu 2618 parselin batı sınır hattı boyunca uzanmakta olup yaklaşık 197 mt.uzunluğa ve ortalam 3,5 mt.derinliğe sahiptir. Parsel, komşu 2618 nolu parselin arsa alanı içerisine dahil edilerek birlikte kullanılmaktadır. Taşınmaz geometrik şekli gereği münferit kullanılmaya elverişli değildir.
Adresi : Adana-İskenderun Karayolu Üzeri Erzin İstikameti 3.Km.De Nursan Soğuk Hava Deposu Batı Sınırında. Dörtyol / HATAY
Yüzölçümü : 679,16 m2
Arsa Payı : 1/1
İmar Durumu : İnşaat tarzı Parseldeki taşınmaz fiili kullanım durumu ile kadastro paftasındaki uyumsuzluk bulunmakla birlikte komşu 2618 parsel ile birlikte kullanılmaktadır. Parsel,imar planı dışında tarımsal niteliklidir.
Kıymeti : 33.958,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 2565 sayılı kanunun 28.maddesi uyarınca yabancıların taşınmaz mal edinmeyecekleri ve izin almadıkça kiralayamayacakları bölge içerisinde kalmaktadır.
Ayrıca parsel Hatay İl Tarım ve Hayvancılık Orman Müdürlüğü tarafından Büyükova Koruma alanı olarak tespit edilmiştir. 
1. Satış Günü : 12/09/2019 günü 15:15 - 15:20 arası
2. Satış Günü : 14/10/2019 günü 15:15 - 15:20 arası
Satış Yeri : DÖRTYOL HÜKÜMET KONAĞI KONFERANS SALONU, HÜKÜMET KONAĞI ZEMİN KATI, DÖRTYOL-HATAY
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, satış ilanının tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olacağı, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/1412 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/07/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Geri Dön