24 / 04 / 2024

Çatalca'da okul yapılacak bina müftülüğe verildi!

Çatalca'da okul yapılacak bina müftülüğe verildi!

Çatalca'da Ferhatpaşa Mahallesi'nde FETÖ'ye ait bir yurda, soruşturma kapsamında devlet el koydu. 10 binlerce nüfusa ait mahallede sadece biradet ilkokul varken, bu binanın okul olarak dönüştürülmesi talebi olduğu halde, ilçe müftülüğüne verilmesi tepkilere neden oldu.



Türkiye 15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yuvalanmış üniformalı teröristlerce saldırıya uğradı. Yüzlerce vatandaş şehit, yüzlercesi de gazi oldu. Darbe görünümlü bu terörist saldırıyı, Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları düzenlemişti. 15 Temmuz'un ardından gerek emniyet ve TSK gerekse de yargı ve eğitim alanında devletin yaptığı soruşturmalar ve operasyonlar gündeme damga vurdu. Bu kapsamda birçok okul ve yurda devlet el koydu. Bunlardan biri de Çatalca'nın Ferhatpaşa Mahallesi'nde bulunan bir öğrenci yurduydu. Bu yurt şimdilerde yeniden gündemde...


Tepkilere neden odu

FETÖ Terör Örgütü’nün Darbe Girişimi öncesinde kayyum atanan ve FETÖ Terör Örgütü Mal Varlıklarından biri olduğu yönünde karar alınarak devlet bünyesine geçen iki adet yurttan bir tanesi geçtiğimiz günlerde Çatalca İlçe Müftülüğü Tabelası asıldıktan sonra , müftülük binası olarak hizmet vermeye başladı. İlçenin en kalabalık mahallesi olan Ferhatpaşa Mahallesi'nde, ilkokul olarak hizmet veren bir tek Ferhatpaşa İlkokulu'nun bulunması ve mevcut öğrenci sayısının bin 200’lere ulaşması yeni bir okul ihtiyacı doğurdu. Bölgede bulunan FETÖ’den devlete geçen yurt binasının 600 öğrenci kapasiteli ilkokul olabilmesi için aylar öncesinden Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talepte bulunulduğu öğrenildi.


İmza topluyorlar

İlkokul talebinin olduğunu bilen vatandaşlar aylardır güzel bir haber beklerken cami imam ve müezzinlerinin haricinde en fazla 10 tane personeli olan İlçe Müftülüğü'nün bu binaya yerleştirilmesi hem şaşkınlık yarattı hem de tepkilere neden oldu. 2 bin 500’e yakın konutun son planlar sonrasında yapılmasının ardından ilçe nüfusunun çoğunluğunun bu bölgede oluşması ve okula giden çocukların büyük zorluklar yaşaması, mevcut Ferhatpaşa İlkokulu’nun kapasitesinden fazla öğrenciye eğitim vermeye çalışması da sebep gösterilerek , Müftülüğe verilen binanın geri alınarak ilkokul olabilmesi için vatandaşlar imza kampanyası başlattı.


Çarşı içinde de yerleri var

İmza kampanyasının haricinde İlçe Müftülüğü'nün kendisine ait çarşı içinde bulunan arsaya bina yapmak için Tarım Bakanlığı'na tahsisli yeri kendilerine tahsis ettirmiş olduğu ve mevcut alana bir çivi daha çakmadan, FETÖ’den kalan binaya yerleşmelerine anlam verilemedi. Kaymakam İnci Sezer Becel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak ve siyasi parti ilçe başkanlarından duyarlılık bekleyen vatandaşar, konu ile ilgili nasıl bir çözüm üretileceği ve Ferhatpaşa Mahallesi'nde yeni bir okul ihtiyacının göz ardı edilemeyeceği konusunu vurguladı. Bu konu uzun süre gündemde kalacak gibi görünüyor. Bahadır Sügür Bu haber 22 Kasım 2016 Salı 22:39 tarihinde eklenmiştir.


Gazetem İstanbul


Geri Dön