25 / 04 / 2024

Bomonti Bira Fabrikası'nın müftülüğe devrinin iptali için imza kampanyası başlatıldı!

Bomonti Bira Fabrikası'nın müftülüğe devrinin iptali için imza kampanyası başlatıldı!

Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devinin ortaya atılmasından sonra mahalle sakinleri harekete geçti. Şişli mahalle sakinleri Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 



Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devredilmesinin ortaya atılmasından sonra Şişli mahalle sakinleri harekete geçti. Mahalleliler,  Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 

Sözcü Gazetesi'nden Sibel Gülersöyler'in haberine göre, imza kampanyası için hazırlıkları tamamlayan mahalleliler bildiri dağıtmaya başladı. Bildiride, “Geçmişte olduğu gibi, koruma altında olması gereken bu tarihi ve kültürel değerlerin korunmaya devam edilmesini, Şişli halkının onayını alan şeffaf bir projeyle her yaştan ve her sosyoekonomik statüden yurttaşın yararlanabileceği, ulaşılabilir bir sosyal ve kültürel kamusal alan haline getirilmesini talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

“YIKILMASINI İSTEMİYORUZ”

Şişli sakinleri imzası ile yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: "Bomonti Bira Fabrikası'nın karşısındaki ek hizmet binalarının yıkılacağını, bu alanda hangi amaçlarla ve kimler tarafından kullanılacağını bilmediğimiz bir projenin hayata geçirileceğini öğrendik. Hazine tarafından Diyanet'e tahsis edilen, ardından da bir derneğe devredilerek dönüşüm projesi hazırlanan bu alan, İstanbul'un kadim kent kültürünün en renkli merkezlerinden biri durumundadır. Bizler, Şişli sakinleri olarak, Şişli’nin tarihi ve kültürel mirası olan bu tarihi yapıların yıkılmasını istemiyoruz."

"KAMUSAL BİR ALAN HALİNE GETİRİLMELİ"

Açıklamada alanın kamusal alan haline getirilmesi gerektiğini belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Geçmişte olduğu gibi, koruma altında olması gereken bu tarihi ve kültürel değerlerin korunmaya devam edilmesini; Şişli halkının onayını alan şeffaf bir projeyle her yaştan ve her sosyoekonomik statüden yurttaşın yararlanabileceği, ulaşılabilir bir sosyal ve kültürel kamusal alan haline getirilmesini talep ediyoruz."

DİYANET, İBB VE ŞİŞLİ BELEDİYESİ TOPLANACAK

Ayrıca, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Bomonti Bira Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada gelecek hafta İBB, Diyanet ve Şişli Belediyesi'nin ortak toplantı yapacağı bilgisini vermişti. 

 

 

İBB Bomonti Bira Fabrikası'nın devredilmesiyle ilgili toplantı yapacak!

 


Geri Dön