19 / 04 / 2024

bomonti bira farbikası devri

bomonti bira farbikası devri

Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devinin ortaya atılmasından sonra mahalle sakinleri harekete geçti. Şişli mahalle sakinleri Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 

Murat Kurum'dan Bomonti Bira Fabrikası açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bomonti Bira Fabrikası’nın yıkılmasına yönelik soruları yanıtladı. Kurum, fabrika yıkımının söz konusu olmadığını belirtti.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yıkılıyor!

Şişli'de bulunan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkımı başladı. İstanbul'un 130 yılına tanıklık eden binanın yerine dini kültür merkezi inşa edilecek. 

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Bomonti Bira Fabrikası'nın müftülüğe devrinin iptali için imza kampanyası başlatıldı!

Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devinin ortaya atılmasından sonra mahalle sakinleri harekete geçti. Şişli mahalle sakinleri Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 

İBB Bomonti Bira Fabrikası'nın devredilmesiyle ilgili toplantı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devredilmesiyle ilgili ortak toplantı yapacak. 

Yeni Bomonti projesinin detayları belli oldu!

Diyanet'e devredilmesi gündeme gelen Bomonti Bira Fabrikası'nın ne olacağı merak ediliyor. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak? İşte projenin detayları...

Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e devredildi!

Kültür varlığı statüsünde bulunan Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e tahsis edildi.

Bomonti Bira Fabrikası İzmir'e taşınıyor!

Türkerler Holding Genel Koordinatörü Attila Sezgin, İzmir Bomonti Fabrikası'nın 45 dönümlük arazisinde yer alan dokuz fabrika binasını restore edip müze, restoran, açık hava sineması ve cep sineması gibi sosyal ve sanatsal aktivitelere ev sahipliği yapan bir mekan haline getireceklerini söylüyor.

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla ödül töreni 5 Nisan'da!

Rönesans Holding tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının ödül töreni 5 Nisan 2016’da, Saat 19.00 da Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda düzenlenecek.

Bomontiada kentsel dönüşümünün dışında kalıyor!

Cumhuriyet Gazetesi Tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nda hayat bulan bomontiada'nın Kreatif Komitesi'nden Pozitifin CEO'su Cem Yegül ile röportaj gerçekleştirdi. Yegül, "bomontiada'yla yaratıcılığın lokomotifi olmak istiyoruz" dedi.

Bomonti Bira Fabrikası 50 milyon TL'ye yeniden tasarlandı!

Eğlence yatırımları yapan Doğuş Grubu ve ortağı Pozitif, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nı 50 milyon liraya yeniden tasarladı ve düzenledi. Bomontiada’nın yeni restoranları ve kafeleri bu ay sonunda açılacak.

2006 yılında Arap yatırımcılar Bomonti'nin peşinde!

2006 yılında Şişli Bomonti'deki bira fabrikasını alan IC Holding, Tekel'e ait fabrikanın bulunduğu yere Arap yatırımcılarla birlikte otel, konferans salonu ve İstanbul'un en büyük kongre merkezini yapacakmış.

2006 yılında en büyük otel ve kongre merkezi Bomonti'ye!

2006 yılında Global ve Çelebi grupları, İstanbul'un en büyük oteli ve en büyük kongre merkezini Bomonti'ye inşa edilecekmiş. Bira Fabrikası'nın tarihi binası da restore edilerek eğlence ve gezi mekanı haline getirilecekmiş.

bomonti bira farbikası devri Haberi

bomonti bira farbikası devri

Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devredilmesinin ortaya atılmasından sonra Şişli mahalle sakinleri harekete geçti. Mahalleliler,  Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 

Sözcü Gazetesi'nden Sibel Gülersöyler'in haberine göre, imza kampanyası için hazırlıkları tamamlayan mahalleliler bildiri dağıtmaya başladı. Bildiride, “Geçmişte olduğu gibi, koruma altında olması gereken bu tarihi ve kültürel değerlerin korunmaya devam edilmesini, Şişli halkının onayını alan şeffaf bir projeyle her yaştan ve her sosyoekonomik statüden yurttaşın yararlanabileceği, ulaşılabilir bir sosyal ve kültürel kamusal alan haline getirilmesini talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

“YIKILMASINI İSTEMİYORUZ”

Şişli sakinleri imzası ile yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: "Bomonti Bira Fabrikası'nın karşısındaki ek hizmet binalarının yıkılacağını, bu alanda hangi amaçlarla ve kimler tarafından kullanılacağını bilmediğimiz bir projenin hayata geçirileceğini öğrendik. Hazine tarafından Diyanet'e tahsis edilen, ardından...