26 / 04 / 2024

Yeni Bomonti projesinin detayları belli oldu!

Yeni Bomonti projesinin detayları belli oldu!

Diyanet'e devredilmesi gündeme gelen Bomonti Bira Fabrikası'nın ne olacağı merak ediliyor. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak? İşte projenin detayları...



Bomonti Bira Fabrikası'nın Diyanet'e devredilmesi kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak projenin detaylarında neler bulunuyor? 

Sabah Gazetesi'nden Pınar Yıldız Yüksel'in haberine göre; konuyla ilgili görüşlerine yer verilen yetkililer, şu açıklamalarda bulundu: 'Devletimiz tarafından burası dini ve sosyal tesis alanı olmak üzere Şişli Müftülüğü'ne verildi. Biz de bu alana veriliş amacına uygun olarak minaresiz, özgün ve modern bir mimariyle bir mescit, konferans salonu, fuar alanı, kütüphane, üniversite öğrencileri için yurt ve kapalı otopark yapacağız. Bölgede üniversite ve oteller var. Tüm bunlara ihtiyaç var. Çevrede yaşayanlar bu metruk binanın bir an önce yıkılıp yapılmasını istiyor. Çünkü bina kendiliğinden yıkılıyor. Tam bir harabe. Dilenciler, bazı mülteciler içinde yatıyor. 'Bu bina yıkılmasın' diyenlerin gidip binayı gördüğünü bile düşünmüyoruz.

ESKİ BİNA KORKU SAÇIYOR

Projeyi hayata geçirecek mimar da belli oldu. Proje için erekli izinler de alındı. Çevredekiler 'Lütfen bu metruk binayı yıkın' diyorlar. Üniversiteden bilirkişiler geldi ve 'Bu bina restore edilemez. Yıkılıp aslına uygun şekilde yapılacak' dediler. Binanın ise her yeri çürümüş vaziyette. Sosyal bir donatı olacak ve özgün bir mimariye sahip olacak. Tüm halkımıza faydalı bir yapı olacak. Diyanet İşleri Bakanlığı ise bu planı yürütecek. Bölgede cami bulunmıuyor. Orada bir boşluğa baraka kurduk. Şişli'nin nüfusu 280 bin ise, günlük 4 milyon kişilik hareket bulunuyor. Sadece 51 camiye sahip. 10 üniversite bulunuyor. Şişli'de birçok cami apartman altlarındadır. Bölgenin camiye de üniversite öğrencileri için yurda da ihtiyacı var."


Geri Dön