25 / 04 / 2024

Konut yardımında yeni dönemin detayları belli oldu!

Konut yardımında yeni dönemin detayları belli oldu!

KONUT yardımında yeni dönemin detayları belli oldu. Konut yardımında tasarıyla yapılan kolaylaştırmaların ardından, ilk yıl 10 bin kişinin sisteme gireceği öngörülüyor.



Konut ve çeyiz yardımında yeni dönemin detayları belli oldu. Düzenleme torba tasarıda yer alıyor. Torba tasarı eğer yasalaşırsa yeni dönemde ev alana bin 50 TL, evlenene 2 bin 500 TL daha fazla destek verilecek.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, çeyiz hesabı uygulamasından Türk vatandaşı olup, 27 yaşından önce ilk evliliğini yapacak olanlar yararlanabiliyor. Hesabın mevduat ya da katılım fonu şeklinde açılması gerekiyor. Açılan hesaptan sonra ilk evliliğin de yaş kriterine göre yapılması durumunda, 3-4 yıl arasında bankaya yatırılan tutarının yüzde 10’u kadar, 4-5 yıl arasında yapılan ödeme tutarının yüzde 15’i kadar , 5 yıl veya daha uzun süre yapılan ödeme tutarının yüzde 20’si kadar katkı alınabiliyor.
 

Konut yardımında tasarıyla yapılan kolaylaştırmaların ardından, ilk yıl 10 bin kişinin sisteme gireceği öngörülüyor. Projeksiyonlarda ise aylık 500 TL birikim yapacak kişilerin, 3 yıl sonunda 21 bin TL biriktireceği öngörülüyor.
 


Geri Dön