26 / 04 / 2024

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

TÜİK Ocak 2018 konut satış raporunu açıkladı. Rapora göre, yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı.



Anadolu Ajansı'ndan Murat Birinci ile Handan Güneş, TÜİK tarafından bugün açıklanan 2018 Ocak konut satış raporunu, sektör temsilcilerine sordu. Sektör temsilcileri konut satış rakamlarından memnun.
Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı. Ocak'ta geçen yılın aynı ayına göre yabancılara satılan konut sayısı yüzde 25,7 artışla bin 742'e yükseldi. 

Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Haldız

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

"Özellikle Orta Doğu'da yaşanan sıcak gelişmeler ve Türk ordusunun başarıyla sürdürdüğü sınır ötesi harekatların yaşandığı 2018’in ilk aylarında bu ivmenin hızlanarak artmasını görmek son derece sevindirici. Ülkemiz yatırımcı için dün olduğu gibi bugün de güvenli liman olarak kalmaya devam edecektir."

Yabancılar konut satışının artmasında inşaat sektörüne olan ilginin artması ile birlikte daha fazla marka projenin üretilmesinin de etkili olduğunu ifade eden Haldız, "Tüm bunlarla birlikte komşu ülkelerimizde yaşanan iç savaşlar ve siyasi dalgalanmalar sebebiyle ülkemize olan güvenin sadece yatırımcı düzeyinde değil aynı zamanda komşularımızın hayatlarını idame ettirmek için de ideal bir ülke olarak görmelerinin de büyük etkisi var. Ülkemiz özellikle devletimizin sağladığı destekler ve inşaat sektöründe yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte gelişmeye ve dönüşmeye devam edecektir. Tüm bunlar yaşanırken yabancı yatırımcıların ülkemize kayıtsız kalması beklenemez." dedi.

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

Türkiye'nin yabancı yatırımcı için hala cazip ve güvenilir bir pazar olduğunu gösterdiğini ifade eden Ali Nuhoğlu, "Her yıl kendi rekorunu kıran gayrimenkul sektöründen 2018'de çok daha umutluyuz. Döviz kurlarının yükselmesi de yabancıların alım gücünü oldukça arttırdı ve rotayı Türkiye’ye çevirdiler. Kredi faizlerinin düşürülmesi ile konut satışlarında ciddi artış olacaktır. Faiz oranlarının en az 0,60 seviyelerinde olması gerekiyor. Böylece konut satışlarında daha fazla artış göreceğimizi düşünüyorum." açıklamasında bulundu. 

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

"Özellikle son dönem ekonomik verilerdeki toparlanma, yabancıların konut alımını destekliyor. İstanbul özelinde değerlendirdiğimizde, özellikle yeni konut projelerinin yabancıların ilgisini çektiğini görüyoruz. Türkiye'nin turizmde sahip olduğu güçlü altyapı da, yabancıların konut talebini destekliyor. Bizler Makro İnşaat olarak benzer alımların önümüzdeki aylarda da güçlenerek artacağına inanıyoruz."

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

"Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ocak 2018'de ilk sırayı 545 konut satışı ile İstanbul aldı. Bu rakamlar 2018'in geçtiğimiz yıla göre yabancıya konut satışında hareketli geçeceğini ortaya koyuyor. Özellikle Türkiye'nin bölgesinde üstlendiği rolün etkisi, İstanbul'un cazibesi, yabancı yatırımcının ilgisini Türkiye’ye daha da kaydırmaya başladı. Yıl sonunda eminim yabancıya konut satışında yine rekor kıracağız." 


Geri Dön