26 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü yeni yıla hızlı giriyor!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla hızlı giriyor!

Yeni yılla birlikte yine pek çok şirket Türkiye'de yatırım rüzgarı estirecek. Emlak sektörü yeni yıla hızlı girecek. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre işte, 20 gayrimenkul firmasının 2018 yatırım projeleri..



1-)  Türkerler Holding

Türkerler Holding’in son 20 yılda ulaştığı inşaat hacmi 5 milyon metrekareyi aştı. Halen devam eden projelerinin toplam yatırım bedeli de 6 milyar doları buldu. Yeni yılda enerjideki  yatırımlarını çeşitlendirerek artıracak. Türbin üretimine soyunarak, bu alanda yüzde 65 tamamen yerli teknoloji devreye girecek. Bu alana 1 milyar dolar yatırım yapılacak. Türkiye’nin 5 ilinde toplamda 1000 megavatlık rüzgâr enerjisi santralleri kurulacak.

 

2-) EREN Holding

Dönüşüme yatırım yapıyor
Türkiye’nin en yatırımcı gruplarından. Enerjide yatırımlarını devam ettirecek. Özellikle dönüşüm projelerine yatırım yapacak. Yerli kömüre yönelik eğilimini geliştirdiği işbirlikleri ile artıracak. Büyük aşama kat ettiği Eren Perakende’de yeni mağazalar ve konseptler devreye girecek. Eren Üniversitesine tıp fakültesi kazandırmak için çalışma yürütecek.

 

3-) Zorlu Holding

Yatırıma 2 milyar TL
2018’de 65’inci yılını kutlayacak olan Zorlu Grubu, Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarının başında geliyor. 2018’de de dev yatırımlara imza atılacak. Toplam 2 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirilecek.

 

4-) İÇTAŞ

Yatırım alanını genişletiyor 
Türkiye’nin en büyük 9’uncu özel sektör kuruluşu yeni yıla yatırım hamlesi ile giriyor. Yatırım tutarı toplam 100 milyon doları bulacak. Ek binalar, yeni haddehane kurma alanında yatırım gerçekleştirilecek. Almanya’dan fabrika satın alan grup, Çanakkale’de yeni bir yatırıma imza atacak. Hayvancılık sahasındaki işlerini de büyütmeye hazırlanan grup, ayrıca damızlık ve Türkiye için büyük önem taşıyan tohum bankacılığı konularında da proje geliştirecek.

 

5-) Esas Gayrimenkul

AVM’si olmayan illeri radarına aldı

Esas Gayrimenkul olarak bugüne kadar Türkiye’de, 600 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Anadolu’da AVM’si olmayan tüm illeri yeni alışveriş ve yaşam merkezine kavuşturmak için çalışıyor. İnşaatı süren 3 AVM, 2018’de portföye alınacak. Türkiye’deki AVM sayısı böylelikle 7’ye ulaşacak. Bu yatırımların devreye girmesi ile birlikte Esas Gayrimenkul, 2018 yılı itibariyle 1 milyon, 200 bin metrekare kiralanabilir alanı kontrol edecek.

 

6-) 3S Kale Holding 

Gayrimenkul ve enerji alanlarına odaklanarak büyüyor. Gayrimenkulde farklı projeleri ile öne çıkan şirket yeni yılda Topkapı projesine ağırlık verecek. Yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alanda cadde mağazaları, ofis katları ve 236 daşreden oluşacak olan projedeki ciro hedefi 300 milyon TL.

 

7-) DAP Yapı

İzmir’e odaklandı
Türkiye inşaat sektörünün en yaratıcı şirketlerinden (İstanbul Anadolu Yakası’nm lüks konuttaki en büyüğü olarak kabul ediliyor) DAP Yapı bu yıl yönünü İzmir’e çevirdi. İzmir’de üç proje geliştiren, dördüncü için de arazi satın alan DAP Yapı, bundan sonra üreteceği konutlarda İzmir’in paymı yüzde 30 olarak koydu. Beykoz’da Beykoz Konakları’na yakın bir arazide, Maslak’ta ve Pendik’te (3 bin 500 konutluk) projeleri yeni dönemde devreye alacak. Kartal İstMarina’da AVM’yi yılın ilk çeyreğinde hizmete açacak.


8-) Aşçıoğlu Grubu

İki yeni proje geliştiriyor 
Yeni yılda iki önemli projeyi gündemine aldı. 2018 yılı için ilk olarak Beykoz ve Merter’de birer proje hedefliyor. Beykoz’da konut, Merter’de ofis ve ticari alanlar üretecek.


9-) Taca İnşaat

300 milyon dolarlık yatırım

Türkiye’nin global arenadaki en büyük müteahhitlik gruplarından olan Taca, 2018’de 300 milyon dolarlık yatırıma imza atacak. İstanbul Karaköy’de kendine ait ilk otelini gelecek yılın Mart ayında devreye alıyor.  Ankara  ve Hatay’daki projeler de 2018 Haziran aymda bitirilecek. Avrupa, Suudi Arabistan, BAE ve Afrika’da çeşitli projeler geliştirilecek.

 

10-) Vialand ve Venezia

Dev projeler geliyor 
Türkiye’nin en büyük eğlence parkı ve en değerli alışveriş merkezlerinden biri olarak faaliyet yürüten grup çok ses getirecek bir yatırım planını ortaya koydu. Vialand Tema Park’m içerisindeki üniteleri ve eğlence konseptini farklılaştıracak büyük bir yenilenme projesi devreye alacak. Tema Park’a 10 bin kişilik yeni bir açık hava konser alanı, temalı dört yeni restoran ve bir panayır alanı eklenecek. Yatırım ile her gün etkin yapılabüecek. Vialand’daki bir diğer önemli proje de Türkiye’de bir ilk olacak Designer Outlet projesi. Avrupa’nın designer outlet alanında önde gelen markası - McArthurGlen Group ile birlikte yürütülen ‘McArthurGlen Designer Outlet İstanbul’un inşasma başlandı. 50 milyon euro yatırım ile gerçekleşecek proje 2019 ilkbaharında kapılarını açacak.


11-) Hilton Türkiye
8 yeni otel açacak 
Hilton’un 1955 yılında uluslararası büyüme hamlesini başlattığı ilk ülke olan Türkiye’de bugün 60’a yakın oteli bulunuyor. 2018’de ise portföye 8 yeni otel eklenecek. Gelecek yıl açüacak otellerin çoğu franchise sistemiyle hizmet verecek.


12-) Metal Yapı Konut
Ukrayna da yola devam
Son dönemin öne çıkan gruplarından. Hali hazırda yürüyen toplam yatırım bedeli 1.7 milyar dolar olan 7 projesi bulunuyor. Ulus, Zekeriyaköy ve Göktürk’te başlanacak üç projesi için çalışıyor. Ayrıca Ukrayna’da da mevcut arsaları üzerine proje geliştirmek için hazırlık yürütüyor.


13-) Mövenpick Hotels

Dünyanın en büyük otel işletmecileri arasında yer alan Mövenpick Hotels & Resorts, Türkiye’de 4 oteli ile hizmet veriyor. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinde 2018’de yeni anlaşmalar yapmak için yatırımcılarla görüşüyor. Yanı sıra yeni yılda özellikle online satışlara yönelik yatırımlara ağırlık verecek.


14-) Fuzul Grup
2.5 milyar TL yatırım yapacak
Fuzul Grup, gelecek 3 yıl içinde 2.5 milyar TL’lik gayrimenkul projesine imza atacak. Başakşehir’deki dokuzuncu projeleri Başakcity’nin inşaatına başlanırken, TEM Avrasya projesi de sürüyor. Grup, yeni yılda bin konut satışı yaparak, 1 milyar TL ciro hedefliyor.

 

15-) Ceylan İnşaat
Büyük adımlarla büyüyor 
2017 ile 2020 arasında toplam 3 bin konut ve ticari alanın inşaatını gerçekleştirmek için harekete geçti. Yeni yılda Zer Göztepe ve Zer Mecidiyeköy projelerinin temeli atılacak.

 

16-) EGE YAPI

2018'e hızlı giriyor

Şirket, yeni yıla hızlı bi giriş yapacak. 2018'in hemen başında Yedikule projesini tanıtacak. Premium Ofis Beylerbey'nin teslimi 2018 yılının ilk projelerinde 2,5 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek.  

 

17-) Kibar Holding

Büyümyi yurtdışında gören grubun yeni yılda en önem verdiği pazarın başında ABD geliyor. Ülkede, önce ticareti artıracak ardından yatırım yapacak. 


18-) Tay Group 
5 yılda 4 milyar dolarlık yatırım yapacak

Tekstil, gayrimenkul ve turizm alanında başarılı faaliyetleri ile öne çıkan Tay Group'un yeni yatırımları geliyor. Gayrimenkulde yeni projeler üzerinde çalışan Tay Group, 5 yılda 4 milyar dolarlık yatırım yapacak. 

 

19-) Tahincioğlu

İstanbul'da yola devam 

Tahincioğlu, son yıllarda gayrimenkulde fark yaratan projeler geliştirdi. 2018'de İstanbul Kağıthane Nisapark prjesini satışa çıkarmaya hazırlanan Grup, yeni yılda Beykoz, Beylerbeyi, Zeytinburnu ve Çengelköy'de yen yatırım için çalışma yürütecek. 

 

20-) Rönesans Gayrimenkul

Yeni AVM'ler yolda

Türkiye'nin yedi kentinde 8 alışveriş merkezi bulunuyor. 3 yıl içinde 1,5 milyar Euro'luk daha yataırıma imza atacak. 2018'de İstanbul Maltepe'de inşa ettiği AVM'yi açmayı planlıyor 


Geri Dön