26 / 04 / 2024

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla ödül töreni 5 Nisan'da!

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla ödül töreni 5 Nisan'da!

Rönesans Holding tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının ödül töreni 5 Nisan 2016’da, Saat 19.00 da Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda düzenlenecek.



Dünyanın en büyük gayrimenkul şirketleri arasında 37’inci sıraya yükselen Rönesans Holding tarafından ilki geçen yıl düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasında bu yıl da sona yaklaşılıyor.


Geleceğin mimar ve mühendislerini “sürdürülebilirlik” kavramıyla yakınlaştırmayı amaçlayan yarışmanın ödül töreni 5 Nisan 2016’da, Saat 19.00 da Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda düzenlenecek.


Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak'ın yanı sıra dünyaca ünlü mimar ve tasarımcı Christopher Pillet, ülkemizin en önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader ve Sefer Çağlar’ın katılımıyla düzenlenen ödül törenimiz öncesinde, öğrenciler bu önemli mimarların katılacağı çok özel bir workshop deneyimini de yaşama fırsatı yakalayacak.



Haber Capital Dergisi'de şu şekilde yer aldı;


Rönesans Holding son yılların en hızlı büyüyen gruplarından biri. 1993 yılında Rusya'nın St. Petersburg şehrinde doğan holding, bugün inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık alanlarında faaliyet gösteriyor. Dünyanın 21 farklı ülkesinde 40 binden fazla çalışan istihdam ediyor. Özellikle müteahhitlik faaliyetleriyle yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da dikkat çekici bir büyümeye sahip olan Rönesans, geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin yer aldığı 'Engineering News Record' (ENR) listesinde 37'nci sırada yer aldı. Grup, gelecek yıllarda dünya sıralamasındaki bu konumunu daha üst sıralara taşımak niyetinde. Bu kapsamda 2014 yılında bir yeniden yapılanma da yaşadı. Yeniden yapılanma sonrasında da yönetim kurulu başkanlığına kurucu Erman Ilıcak'ın kız kardeşi İpek Ilıcak Kayaalp geldi. Erman Ilıcak da holding başkanı unvanını aldı. 


Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan İpek Ilıcak Kayaalp, bu pozisyona gelmeden önce bir süre grubun nakit yönetimini üstlendi. Rönesans Holding Hazine Grubu'nu kurdu. Şirketin çeşitli stratejik insan kaynakları projelerine liderlik etti. Kayaalp'in yönetim kurulu başkanlığına gelmesinin ardından da grup Rusya odaklı büyüme stratejisini değiştirdi. Avrupa'da da etkin bir oyuncu olma yolunda adımlar atıldı. Hatta organik ve inorganik büyüme süreci başladı. 2016 itibariyle Avrupa operasyonlarının cirosunun 1 milyar Euro eşiğini aştığını belirten Kayaalp, "Zürih'i Milan'a bağlayan dünyanın en uzun demir yolu tüneli Gotthard, Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi Moskova Avia Park, St. Petersburg gökdelen projesi, Türkmenistan'ın en büyük üre ve amonyak fabrikası son dönem öne çıkan ve gurur duyduğumuz projelerden sadece bazıları" diyor. 


Grubun bu yeni büyüme rotasının yanında Kayaalp'in yönetim kurulu başkanlığında bir başka önemli odağı kadın çalışan oranını artırmak. Bunun için liderlik gelişim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla Coach Mentorluk Programı'nı hazırladıklarını anlatan Kayaalp, programın ilk yılında yalnız kadın çalışanlara yönelik olacağını söylüyor. Bu konuda yaptıkları diğer çalışmaları da şöyle anlatıyor: "Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri'ni (WEPs) imzaladık. Böylece tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, kadınların profesyonel gelişim imkanlarıyla desteklenmesi gibi konularda bir dizi taahhütte de bulunduk."


"HEYECANLANDIRAN YENİ PROJEMİZ"

Bugünlerde İpek Ilıcak Kayaalp'i en çok heyecanlandıran işlerden biri "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" proje yarışması. Yarışmayı 2014'te başlattıklarını ve sadece 2 yıl içinde 27 farklı üniversiteden 6 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını belirten Kayaalp, bu yarışmanın kendisi için neden önemli olduğunu şöyle açıklıyor: "Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve çevreci binalarda yaşamasını sağlamanın yolunun, bu binaları tasarlayacak ve inşa edecek gençlere 'sürdürülebilirlik' kültürünün aşılanmasından geçtiğini düşünüyoruz. Yarışmanın yanında sürdürülebilirlik, yeşil bina prensiplerine ilişkin öğrencilere eğitimler ve teknik gezi olanakları sağlıyoruz. 5 Nisan'da gerçekleştirilecek 2016 ödül töreninde gençlere ilham verecek mimarları da konuk edeceğiz. Hatta dünyaca ünlü tasarımcı ve mimar Christophe Pillet de bizimle olacak." 


Capital


Geri Dön