24 / 04 / 2024

Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi, Fatih'in mirasıdır!

Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi, Fatih'in mirasıdır!

Gazete'de yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı ile yüzde 35'i istimlak edilen Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, “Burası Fatih Sultan Mehmet'in nakışçısına hediye ettiği köydür. Nakkaş’a sahip çıkmak Osmanlı mirasına sahip çıkmaktır” dedi.



Çatalca Nakkaş Mahallesi sakinleri geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı sonrasında kendi aralarında gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında birlikte hareket etme ve mahalle adına görüşmelerde bulunmak üzere karar aldı. Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk, "Burası Fatih Sultan Mehmet Han'ın, nakışçısına hediye ettiği köydür. Nakkaş’a sahip çıkmak Osmanlı mirasına sahip çıkmaktır. Evlerimize dokunulmasın” sözleriyle bir kez daha yetkililere seslendi.


İtirazlarımızı hep birlikte yapacağız

Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk'ün talebiyle vatandaşlara bilgi veren Av. Seyithan Güneş hukuki olarak neler yapabilecekleri konusunda uyarılarda bulundu. Mahalle sakinlerinden olan Av. Erman Öztürk ise “Hukuki olarak itirazlarımızı hep birlikte yapacağız. Burası 50-60 yıllık bir yerleşim yeri değil. Biz yol olmasın demiyoruz. Buradaki konumuz, bu kadar boş arazi varken evlerin, yani yerleşim alanlarının kamulaştırma kararının içeriğinde bulunan parsellerde yer alması. Burası Çatalca’nın en eski yerleşim alanlarından biri" açıklamasını yaptı.


BİMER’e dilekçe yazılmalı

Konu ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptığı gözlenen mahalle sakinlerinden Ömer Selçuk Akman da, "Bakın şu anki kamulaştırma kararının ekinde bulunan Çatalca- Nakkaş yazan bölümde ki parselleri çok iyi incelediğinizde 69 tane parsel tekrar tekrar yazılmış. İki kere yazılan 69 parselden bahsediyorum. Ayrıca kamulaştırılan parsellerin, etrafı kamulaştırılmış parseller ile dolu ama ortada kalan parseller var. Yani unutulan en az 4-5 parsel var. Bence kamulaştırma kararı çıkan parsellerin sahipleri E-Devlet şifresi alarak BİMER’e birer dilekçe yazmalı. Bu konunun çözümü yine bakanlıklar, Başbakanlık” dedi.


Devletimiz bu yanlıştan dönecektir

Mahalle halkını bir arada olmaya davet eden Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, "Bugün bir olma günüdür. Bugün birlik olma günüdür. Benim evimin yeri yok, benim parselim yok diyerek düşünmeyin. Bu kamulaştırma kararı ile köyümüzün yarısı neredeyse gidiyor. Burası Fatih Sultan Mehmet’in mirasıdır. Burası üç-beş yıllık mahalle değildir. Eylem ise eylem. Kimse bizi yanlış anlamaz. Binlerce dönüm boş arazisi olan bir mahalllede evlerin olduğu alanın istimlak edildiği dünyanın neresinde görülmüş? Devletimiz, büyüklerimiz bu yanlıştan dönecektir, ancak biz sesimizi duyuralım, böyle bir sorun olduğunu öğrensinler, tarlalardan yola karşı olmadığımızı, evlerimize dokunulmamasını istediğimizi, bugün burada seçtiğimiz bu heyet ile her yere haykıracağız” ifadelerini kullandı.


Söz sahibi heyet oluşturuldu

Toplantının sonunda mahalle halkı ile ortaklaşa alınan kararlar bir kağıda dökülürken, Muhtar Öztürk başkanlığında mahalle adına söz sahibi bir de heyet oluşturuldu. Diğer mahalle muhtarlarına da seslenen Muhtar Zafer Öztürk, "Duyuyorum. Diğer mahallelerimizde de çiftliklerden, evlerden, hatta iş yerlerinden bahsediliyor. Kamulaştırma kararının içerisinde buraları da varmış. Muhtarlarımız mahalleli vatandaşlarının haklarını bizler ile birlikte arasınlar” dedi. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön