26 / 04 / 2024

Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'nde 25 dükkânın sahipleri belirlendi!

 Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'nde 25 dükkânın sahipleri belirlendi!

BESOB-TOKİ işbirliğinde Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'nde yapımı tamamlanan 125 dükkânın sahipleri kurayla belirlendi. Dükkân sahibi olmanın sevincini yaşayan esnaf, iki ay içerisinde yeni yerlerinde faaliyete geçebilecek..




BESOB' un (Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği) Kestel Çataltepe Köyü'nde  TOKİ  aracılığı ile yaptırdığı Büyük Sanayi Sitesi'nde ilk etap inşaatlar tamamlandı.
Mobilyacılar için yaptırılan 125 dükkân, BESOB binasında yapılan kura çekimiyle sahiplerini buldu.
BESOB Başkanı Arif Tak, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, kent içinde sağlıksız koşullarda ve dağınık durumda faaliyet gösteren küçük esnaf ve sanatkârı bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Tak, Çataltepe'deki 600 hektarlık alanda yaşama geçirecekleri Büyük Sanayi Sitesi'nin, Birliğe bağlı 24 sektöre göre planlandığını ancak, yer yetersizliği nedeniyle şimdilik 21 sektöre hizmet vereceklerini kaydetti.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK
BESOB Başkanı Arif Tak, bir arada olmanın getirdiği avantajlarla esnaf ve sanatkârların faaliyet gösterdiği sektörlerde büyük gelişim sağlanacağını söyledi.
Projenin denetimi kolaylaştıracağını, işletmelere kredi almada kolaylık sağlayacağını, elektrik, su gibi üretim maliyetlerini düşüreceğini ve işletmelerin rekabet şanslarını artıracağını anlatan Tak, 'Sadece Bursa'ya değil Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi yaşama geçiriyoruz. Bu sektörde dükkân sahibi olacak 175 esnafımız daha var' dedi. Projenin arıtma tesisleri, banka şubeleri, itfaiye merkezi, sportif sahaları, yeşil alanları, camileri, ortak kullanım alanları gibi sosyal donatısıyla da muhteşem bir proje olduğunu vurgulayan TAK, başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile tüm siyasilere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Bursa Kent

Geri Dön