25 / 04 / 2024

Bursa Büyük Sanayi Sitesi ihalesi 15 Ocak'ta!

Bursa Büyük Sanayi Sitesi ihalesi 15 Ocak'ta!

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, TOKİ tarafından yaptırılacak Kestel Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'nin ikinci etap ihalesinin 15 Ocak 2015 tarihinde düzenleneceğini açıkladı.




Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak,  TOKİ  tarafından yaptırılacak Kestel Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'nin ikinci etap ihalesinin 15 Ocak 2015 tarihinde düzenleneceğini açıkladı. 

Tak, ilk etapta 125 işyerinin yapıldığını hatırlatarak, ihale kapsamında geriye kalan 2 bin 865 işyerinin yapılacağını söyledi. 


BESOB Başkanı Arif Tak, yönetim kurulu üyeleri üe birlikte yapılması için çalışılan Kestel İlçesi'ndeki Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'ndeki gelişmelerle ügüi bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

BESOB Hizmet Binası'nda yapüan toplantıda konuşan Tak, projenin Bursa için çok önemli olduğunu dile getirdi. Projenin yaklaşık 500 milyon dolara yapılacağını belirten Tak, "Bu durum Bursa'yı çok meşgul etti. 

5 yıldır kent gündemini işgal eden bir konu. 

Güzel bir noktaya gelindi. Bu konuyu geçtiğimiz hafta kentimize gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamıştı. Şimdi biz de müjdeli haber olarak duyurmak istiyoruz" diye konuştu. 

Proje ile kentin değişik noktalarında ruhsatsız ve sağlıksız yapüardan oluşan işyerlerinden kurtaracağını ifade eden Tak, esnafın modern işyerlerinde faaliyetlerini sürdüreceklerini düe getirdi. Kent içi imalat alanlarının merkez dışına transferi ile en büyük kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini ileri süren Tak, yeni dönüşüm projelerine de imkan sağlayacağını söyledi. Bursa Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nin 2 bin 990 işyerinden oluşacağını ve bunun 125'inin bittiğini hatırlatan Tak, şöyle konuştu: "Tümüyle esnaftan toplanan kaynakla kamulaştırılan ve geri ödemi ile yapüacak işyerleri toplam 500 müyon dolar yatırım hacmi üe Bursa'nın en büyük projelerinden biridir. Proje içinde kampüsü, yurt binaları, kongre ve kültür merkezi, sergi salonları, itfaiye merkezi, sağlık ve alışveriş merkezi, 80 yataklı otel, ofisler, spor ve rekreasyon alanları yer alacak. 


Ankara Son Söz


Geri Dön